KADA SE SKINULA GOLA ZAVOLELA JE CELA JUGOSLAVIJA Njenoj lepoti divio se ceo region, izgled joj je donosio 3.000 dolara dnevno, a mnogi bi sve dali da znaju kako ona danas izgleda (FOTO/VIDEO)

Pobedila na takmičenju na mis Jugoslavije, pa je diskvalifikovali u Londonu

Bernada Marovt
Bernada Marovt, Foto: PrntScrn

Nekadašnja misica Bernada Marovt (56) zapalila je Jugoslaviju 1982. godine, kada se gola slikala za magazin "Start".

Postala je mis "časopisa za muškarce", potom "Mis Penthausa", a onda je rešila da se prijavi na izbor za mis.

Bernarda je pobedila na izboru organizovanom u Zagrebu, ali je na izboru za najlepšu ženu sveta u Londonu 1983. godine, uspela da osvoji "samo titulu za mis fotogeničnosti" jer su žiriju, navodno, zasmetale golišave slike iz "Starta".

Golišava slika Barnande, inače poreklom Slovenke, osvanula je u britanskom "Dejli miroru" nekoliko dana pred takmičenje, što je predstavljalo svojevrsni skandal. Bernarda je 1983. godine važila za favorita, ali ipak nije ponela krunu.

Nakon toga je nastavila da se bavi manekenstvom. Proglašena je top modelom Italije i top modelom Evrope, a na vrhuncu karijere zarađivala je 3.000 dolara dnevno.

Danas ima 56 godina i dalje radi kao model i snima reklame. Već dugi niz godina u Sloveniji organizuje međunarodno takmičenje fotomodela, a otvorila je i školu manekenstva za mlade.

BONUS VIDEO:

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi