Ognjen Amidžić
E-stock
Ognjen Amidžić

E-stock

Foto: E-stock

"Garaža" na RTS-u, "Ćao Darvine", "Džekiranje", "Sav taj Pink", "Džungla", mnoge emisije koje je radio u karijeru bili su zajedno kamen temeljac za "Amidži šou" tvrđavu, tv format koji 12 godina predstavlja jednu od najprepoznatljivijih zabavnih emisija na Balkanu.

- Dobijao sam ponude. Za razliku od mnogih nisam pravio PR sebi i dizao pompu. To nisu bile dovoljno dobre ponude. Ja se trudim da ispoštujem drugu stranu koja je okej prema meni. Nikad nisam pristajao na neke polu-ponude. Nisam pristajao na ponude koje se ne tiču isključivo televizijskog posla, politički aganžman i slično. Zabava, isključivo zabava i toga se držim. Evo, emisija Amidži šou ima 12 sezona. Imam isti pristup, isti način rada. Ko god da je bio na vlasti, a promenilo se mnogo toga, isti fazon radim.

Ognjen Amidžić

ATA images

Foto: ATA images

- Znao sam tačan datum, sada sam zaboravio, septembar 2008. godine. Godinama se to krčkalo. Ja sam to predlagao, čelnicima televizije, ali uvek su bili neki drugi programi. Sećam se, Milica Mitrović me je zvala i pitala "možeš li ti onaj tvoj šou da startuješ za sedam dana". Reko sam joj "daj mi bar dve nedelje". I sećam se, bilo je koga ćemo prvo, Milica je rekla "hoćemo Severinu", bilo je naravno što da ne. Poklapalo se, dolazila je i bila je sjajna gošća i donela mi je sreću da emisija traje da kucnem u drvo 12. sezona. Sledeće se plašim, baksuzna je.

Ognjen je imao priliku da sarađuje i sa svetskim džet setom:

- Nisam imao toliko stranih, bila je to Dženifer Lopez, Derik Rouz, plej mejker Čikago Bulsa. Sakis Ruvas je takođe bio gost. Ne bih da preskočim, znaš ti koliko je to epizoda. Sa strancima je lakše kad dođu oni su tu nekako, osećaju se kao kada bih ja otišao u neku drugu zemlju i odmah je drugačiji odnos. Sa Dženifer Lopez je bilo lako, čak i sa Rouzom je bilo sjajno. Samo, za njega je bila ogromna organizacija i odmah u startu imaš upitnike koje moraš da ispoštuješ. Kako se obući, u kom smeru ide priča i to je to, ali posle kad se razvije priča... Dženifer nikakvo pitanje unapred nije tražila. Bukvalno ništa. Tako da je bila baš lagana. 

Ognjen Amidžić

ATA images

Foto: ATA images

A evo šta je sa Oskarom:

- Nema ga već dugo jer ja sam se umorio. I mislim da sam ga i povukao na vrhuncu karijere. Bilo je to naporno. To je ipak emisija u emisiji, i oduzimalo mi je mnogo vremena i sve sam radio sam bukvalno. Žao mi je samo što nisam uspeo da realizujem ideju, pošto je Željko Mitrović u tom periodu imao veliku ideju da se snimi film. Pravi film sa Oskarom, da bude kao bioskopski film. Ali, toliki je tempo rada, a ja u tom trenutku nisam mogao da nađem ekipu koja bi mi pomogla da to realizujem.

PROČITAJTE JOŠ: