Danijela Dimitrovska i Ognjen Amidžić
Shutterstock/E-stock
Ognjen Amidžić

Alo!/Dejan Briza

Foto: Alo!/Dejan Briza

Ove godine, poznato TV lice će zajedno sa svojom suprugom Danijelom i sinom Matijom obeležiti  Veliki petak i Uskrs.

Ognjen Amidžić

Alo!/Dejan Briza

Foto: Alo!/Dejan Briza

S obzirom na situaciju u zemlji i policijski čas koji je na snazi, na koji način ćeš obeležiti Veliki petak i Uskrs? Postoji li neka tradicija koju ti i Danijela želite da ispoštujete i u ovim uslovima?

- U normalnim uslovima smo to obeležavali kao i svi, u krugu porodice, sa svim protokolima koji idu uz to, ali smo naravno prilagodili to nekim našim načinom života. Trenutno postoji viša sila koja povlači sa sobom određene konsekvence, pa se moramo tome prilagoditi. To sigurno podrazumeva manji krug ljudi, i namirnice i sirovine koje možemo da nabavimo. Meni je najbitnije da porodica bude na okupu kad su praznici u pitanju, sve ostalo je manje bitno.

Da nije vanredno stanje, kako bi proslavili ovaj veliki praznik i sa kim bi ga obeležio pored supruge i sina? 

- Zna se šta sve ide za Uskrs, za Veliki petak, kad je kucanje jajima, kad je ovo, kad je ono, i u širem krugu porodice. Tako najviše volimo, kada su tu svi članovi i sa moje i sa Danijeline strane.

Ko se bavi dekorisanjem i farbanjem jaja u tvojoj porodici?

- Danijela se bavi tim stvarima, ona je apsolutni kreatori dizajner, tako da to prepuštam njoj. Ona nas svake godine iznenadi nekim novim dizajnom i nekim novim materijalima koje koristi. 

Danijela Dimitrovska i Ognjen Amidžić

Shutterstock/E-stock

Foto: Shutterstock/E-stock

Kako izgleda praznični meni porodice Amidžić? Ko se bolje snalazi u kuhinji, ti ili Danijela? Je li odgovornost podeljena ili samo jedno od vas dvoje vodi glavnu reč u kuhinji?

- Danijela naravno vodi glavnu reč u kuhinji i generalno u našem stambenom prostoru. Ja tu samo mogu da pomažem, ali mislim da više smetam, pa se zbog toga ne mešam mnogo. Praznični meni se sastoji iz predjela, dosta kuvanih jaja, supa je obavezna, to je najobaveznije. Onda tu može da uleti i neka ruska salata, naravno jagnjeće i praseće pečenje, salate i kolači...

Koji praznik više oduševljava tvog sina Matiju Božić ili Uskrs? Zašto?

- Mislim da mu je zanimljiviji Uskrs zbog kucanja jajima jer ima takmičarski duh. Ako mu neko polupa jaja on to neće zaboraviti nikad, pamti nekoliko godina unazad ko mu je kad polupao jaja.

Da li postoji neko dominantna emocija i sećanje koje se posebno aktivira u vreme hrišćanskih praznika kod tebe?

- Kod mene je to vrlo specifično, ja sam generacija koja je uhvatila i osamdesete i devedesete kada se to nije slavilo. Više me vezuje za taj period devedesetih kroz koji smo prolazili mama, sestra i ja, kakav je naš život bio tada, to ima neku posebnu emociju.

Ognjen Amidžić

Alo!/Dejan Briza

Foto: Alo!/Dejan Briza

Šta za tebe predstavlja vera i koliko često odlaziš u crkvu?

- Ne idem često u crkvu, nisam taj tip vernika, poštujem tu tradiciju koja je protkana kroz srž i istoriju našeg naroda, to nas je i održalo kao narod.

Kakvi su ti poslovni planovi što se tiče emisije “Amidži šou”?

- Sad mi je najbitnije da završim ovu sezonu, sve nas je ovo zateklo, preseklo u momenu velikog naleta u kom smo bili i žao mi je što smo morali da otkažemo razne emisije što smo spremili, a koje su vrlo zanimljive i dobre, pa se sad prilagođavamo. odradio sam jednu emisiju iz kuće, u fazonu na način na koji ljudi danas i komuniciraju. Sada ćemo praviti emisije i iz studija i sa terena kada budemo posećivali određene javne ličnosti, pa ćemo se potom polako vraćati u normalu. Pazićemo naravno da budu ispoštovane sve mere, da je udaljenost mene i sagovornika minumum metar i po, dezinfekcija i higijena ruku se podrazumevaju.

Tvoja praznična poruka za naše čitaoce?

- Svake godine se nalazimo u nekoj drugoj situaciji, imamo neke nove izazove. Ja bih svakom poželeo zdravlje na prvom mestu, zatim da ostanete dosledni sebi i vrednostima koje gajite, budite ono što jeste i živite život kakav želite.

Komentari (1)

Kojic D. Brana

19.04.2020 15:43

Takmicarski duh na deda Zorana. Tradiciju i Veru cuvaj kao i secanje na Oca Rukometasa.