Josip Broz Tito
Printskrin
Josip Broz Tito

Printskrin

Josip Broz Tito, Foto: Printskrin

Popularni pevač narodne muzike Miloš Bojanić već dve decenije restaurira oldtajmere, a poseduje i skupoceno vozilo koje je pripadalo Josipu Brozu Titu.

Pevač je restaurirao „pakard“ iz 1948, koji je bio omiljeni auto Josipa Broza iz njegovog voznog parka. Bojanić je kola, koja je Josip Broz najviše voleo i najčešće vozio, kompletno sredio.

- Moj prijatelj je sada vlasnik tog kabrioleta. Kad je dovezen kod mene, bio je u jadnom stanju. Posle Titove smrti „pakard“ je završio u Skoplju, gde ga je neko kupio. Moj prijatelj ga je otkupio za mnogo novca. Zaista je vredna mašina, ne može mnogo njih da priušti sebi takav luksuz. Taj prijatelj je video moje automobile koje sam uradio. Zamolio me je da mi ostavi da sredim i taj Titov automobil. Već treću godinu radim tu zver. Velika je muka jer sam počeo sve iznova. Nabavljao sam delove iz Amerike. Sada sam došao do farbanja - ispričao je svojevremeno Bojanić za Kurir.

Miloš je već 20 godina kolekcionar oldtajmera, koje kupuje na sajmovima u Švedskoj i Americi. Najviše novca i vremena za sređivanje potrošio je na „kadilak“ iz 1959. i dva modela „volva“.

Miloš ih je posle kupovine restaurirao i njihove vrednosti sada su neprocenjive.

Pročitajte još

Komentari (3)

Sladjan

04.11.2020 18:08

Jos kada bi bilo da se pogleda to,neki muzej tako nesto!bar objavite slike da vidimo kako izgleda!

XXL

05.11.2020 08:29

Jedino je zaboravljeno da se navede da je g-din Miloš Bojanić diplomirani saobraćajni inženjer i da automobile NE restaurira neuka osoba već neko ko se razume u posao koji voli osim naravno znanja iz automehanike i lakirerske struke koju je verovatno savladao.

mustang289

05.11.2020 09:02

Bojanic "restaurirao"? Svi njegovi auti su na brzinu odradjeni, nivo rada je srednjeskolski za medjunarodne standarde. Plus, svi imaju cenu.