estrada
Alo.rs
estrada

Alo.rs

Foto: Alo.rs

Popularna pevačica važila je za nekoga ko je uspešan u svom poslu, ima hitove, nastupe i samim tim dovoljno novca da sebi priušti lagodan život, ali po svoj prilici njoj to nije bilo dovoljno.

Romana Panić

Printscreen

Foto: Printscreen

Ona, međutim, nije jedina od poznatih koja je završila iza rešetaka. Neke od VIP ličnosti bili su na robiji zbog trgovine narkoticima, pijanstva, nedozvoljenog posedovanja oružja, nelegalnih transfera i drugih prestupa.

Luksuzni zatvor

Džej

Dejan Briza

Foto: Dejan Briza

Zbog prekomerne količine alkohola u krvi i vožnje u pijanom stanju iza rešetaka se našao i Džej Ramadanovski. Pevač je zgrešio u Švedskoj, a tamošnji zatvori su komforniji nego pojedini naši hoteli. - Proveo sam šest i po godina u domu, pa mi nije bilo teško da se priviknem na skandinavske uslove. U zatvoru smo imali teretanu, saunu, džakuzi i solarijum, pa se nekako i moglo živeti - rekao je folker.

Devize mu došle glave

Zdravko Čolić

printscreen

Foto: printscreen

Sredinom osamdesetih, u jeku najveće slave, uhapšen jeZdravko Čolić na aerodromu u Ohridu, kada mu je u džepu nađena poprilična svota deviza. Prema tadašnjem zakonu, to je bilo strogo zabranjeno, posebno ako za taj novac nije bio prijavljen porez. Čola se ipak izvukao, pa je pušten nakon saslušanja od tri dana.

Obijao stanove bogataša

Bora Đorđević, Bora Čorba

Screenshot Youtube

Foto: Screenshot Youtube

I frontmen Riblje čorbe Bora Đorđević je bio sedam dana u istražnom zatvoru kao srednjoškolac jer je s društvom upadao u bogataške stanove i od tako stečenog novca kupovao instrumente.

Danijela Vranić

Vozila pijana, pa napala policajca

Danijela Vranić

Printescreen Youtube

Foto: Printescreen Youtube

Tužilaštvo u Beogradu pre nekoliko godina podiglo je optužnicu protiv Danijele Vranić zbog napada na policajca tokom privođenja u centru Beograda, kad je sa 1,84 promila alkohola u krvi pravila darmar po centru grada bežeći od patrole. Pevačica je nakon suđenja morala da plati popriličnu sumu odštete, ali je zatvor izbegla. Provela je samo jednu noć u ćeliji na trežnjenju.

Ana Nikolić

Noć u rakovičkoj stanici

Ana Nikolić

YouTube/printscreen

Foto: YouTube/printscreen

Ana Nikolić je pre osam godina provela noć u policijskoj stanici u Rakovici, gde je imala sukob s policijom. Kada su je zaustavili, pevačica je jedva gledala na oči i izmereno joj je 2,03 promila alkohola u krvi, nakon čega je s bratom zadržana na trežnjenju. Ona je od toga napravila opšti haos jer se svađala s policajcima. Zbog identičnog prekršaja noć u policiji provela je i Romana Panić pre nekoliko godina.

Žarko Laušević

Dvostruko ubistvo

Žarko Laušević, Koreni

Screenshoot Youtube

Foto: Screenshoot Youtube

Žarko Laušević osuđen je na 13 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva u julu 1993. u Podgorici. On je tada upucao Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, dok je Andriju Kažića teško ranio. Na suđenju se branio tvrdnjama da je pištolj potegao u samoodbrani, jer su prethodno ubijeni mladići napali njega i njegovog brata Branimira. Osuđen je na 15 godina zatvora, ali je tu kaznu ukinuo Savezni sud i naložio da se postupak ponovi. U novom postupku 1998. osuđen je na četiri godine, pa je automatski pušten iz zatvora, nakon čega se preselio u Njujork. Tri godine kasnije kaznu je ponovo preinačio Vrhovni sud, osudivši ga konačno na 13 godina. Sredinom 2009. Laušević je po poternici uhapšen u SAD, ali je ubrzo pušten.

Đani, Mitar i Prijović

Kućni zatvor

Đani, Slađa, Mitar

Alo.rs

Foto: Alo.rs

Početkom aprila u kafeu jednog hotela uhapšeni su Radiša Trajković Đani, njegova supruga Slađana i sin Miloš, fudbaler Aleksandar Prijović, Mitar Mirić, kao i još dvadesetak osoba jer nisu poštovali zabranu okupljanja u zatvorenom prostoru zbog pandemije koronavirusa. Svi oni osuđeni su na po tri meseca kućnog zatvora.

Boki 13

Reketirao biznismene u Skoplju

Boki 13

Printscreen / Youtube

 Foto: Printscreen / Youtube

Nekadašnja rijaliti zvezda uhapšen je prošle godine pod optužbom da je sa još nekoliko lica reketirao biznismene u Skoplju za milionske iznose. Pre nedelju dana Boki 13 zbog tog krivičnog dela osuđen je na devet godina zatvora.

 

PROČITAJTE JOŠ: