Veljko i Bogdana Ražnatović Titel
Alo/E-stock
Veljko i Bogdana Ražnatović Titel

Alo/E-stock

Foto: Alo/E-stock

Buran život koji je Popov vodio rano ga je odveo iz rodnog mesta, ali ga je doveo do toga da posluži kao uzor slavnom Janu Flemingu kada je stvarao lik tajnog agenta 007 Džejmsa Bonda. Rođen je u Titelu 10. jula 1912. Bio je srpski obaveštajac, ali je radio i za britansku obaveštajnu službu MI6 u vreme Drugog svetskog rata, a istovremeno i za nemački Abver.

Duško Popov

Foto: Youtube/printscreen

Foto: Youtube/printscreen

Popov potiče iz bogate porodice srpskih trgovaca. Deda Omer i otac Milorad bili su poreklom iz Dragutinova, današnjeg Novog Miloševa. Detinjstvo je proveo u Dubrovniku, a posle osnovne škole boravio je u internatu u Engleskoj, dok je srednju školu završio u Parizu. Pravo je diplomirao u Beogradu, a postdiplomske studije je upisao u Frajburgu. Ovom nasledniku bogatog trgovca strast su bili automobili i žene.

Po završetku studija smirio se u advokatskoj firmi u Dubrovniku, ali već 1940. dobija poziv bliskog prijatelja Jakoba Jebsena, koji ga uvodi u špijunske igre. Meštani Titela kažu da Veljko po karakteru mnogo podseća na Bonda, odnosno Popova!

 

 

Komentari (1)

Hahahah

07.07.2020 16:34

????? Ma dajjj Podseca na Popova Hahahahha E slatko se nasmejah