Igor Pervić
printscreen
Igor Pervić

printscreen

Foto: printscreen

Preminula primabalerina Lidija Pilipenko, majka pokojnog glumca Igora Pervića. Život je izgubila u svojoj 82. godini života.

Kako nam je već poznato pokojni glumac se borio dugo sa opakom bolešću, a o smrti njegove majke koja je sve iznenadila.

Igor Pervić je glumio u mnogim filmovima kao što su "Crni bombarder", "Lajanje na zvezde", "Bure baruta", "Sivi dom" i poznatim serijama "Ranjenik", "Vuk Karadžić".

 Lidija Pilipenko

PRINTSCREEN

Foto: PRINTSCREEN

Primabalerina Narodnog pozorišta u Beogradu i koreograf preminula je, a u aprilu 2019. godine sahranila je sina. Ceo svoj život Pilipenko je posvetila baletu i Narodnom pozorištu u kome je stvarala, prvo kao balerina, a kasnije kao koreografkinja.

"Njena posvećenost baletskoj umetnosti bila je nesvakidašnja, iskrena, maštovita, sa dubokom umetničkom porukom i zato će njeni baleti ostati nezaboravni, a njen doprinos ovoj umetnosti neizbrisiv....", poručili su iz nacionalnog teatra.

Srednju baletsku školu završila je u Beogradu, a usavršavala se u Londonu. Gostovala je u Tokiju, Londonu, Parizu, Lozani i Atini.

Bila je autor libreta i koreografije za dela "Banović Strahinja", "Jelisaveta", "Večiti mladoženja", "Samson i Dalila", "Šeherezada"... Igrala je i na filmu"Kako su se voleli Romeo i Julija", "Zvižduk u osam", "Formula 1".

Igor Pervić

Rajko Ristić/Alo!

Foto: Rajko Ristić/Alo!

Njen suprug je bio Muharem Pervić, a sin prerano preminuli glumac Igor Pervić.

Vreme i mesto sahrane Lidije Pilipenko biće naknadno saopšteni.

Pročitajte još: