Milorad Pavlović Arsa
Printscreen/Youtube
Milorad Pavlović Arsa

Printscreen/Youtube

Milorad Pavlović Arsa, Foto: Printscreen/Youtube

Pevaču iz Vlasotinca je u februaru prošle godine ustanovljen karcinom pluća, a poslednjih par meseci zdravstveno stanje mu se naglo pogoršalo.

Do pre godinu dana, prema rečima njegovih sugrađana, pesmom je mnogima isceljivao rane i bio deo svakog veselja u Vlasotincu. Uz njegov glas lomile su se čaše, duša je pevala, jecala i radovala se, a od prošle godine borio se za život i njegovi Vlasotinčani pomagali su mu da isceli svoju najveću ranu - samoću.

- Dijagonoza je takva kakva je. Sad se lečim, krenuo sam na hemoterapiju i odradio prvu turu. Za sad sve dobro podnosim. Videćemo kako će biti vremenom, jer me za par dana očekuje ponovo zračenje. Znate šta, ponekad malo otežano dišem i uželeo sam se vazduha jer usled ove situacije sa korona virusom ne smem napolje - rekao je nedavno za Grand Online i dodao da će se boriti i ptotiv raka i protiv korone.

Ipak, nije uspeo. Vest o njegovoj iznenadnoj smrti šokirala je njegove sugrađane, ali i kolege i učesnike šoua veterana.

- Brate moj, danas sam slomljenog srca, rano je za odlazak ali... Nemam snage da napišem nešto više, samo ću reći da si bio i ostao ljudska gromada i gromada od pevača. Počivao u Božijem miru- izjavio je Asif Katica, Arsin saborac iz prve sezone "Nikad nije kasno".

Milorad Pavlović Arsa

Printscreen/Youtube

Milorad Pavlović Arsa, Foto: Printscreen/Youtube

Arsa je rođen u Kragujevcu, a život je proveo u Vlasotincu, gde je i preminuo. Muzikom se bavio još od malena i često je isticao da mu je to sve u životu. Izvodio je sve žanrove od roka, popa, narodnjaka do izvornih pesama. Ipak, mnogi tvrde da je narodnjake "kidao".

Publiku u "Nikad nije kasno" osvojio je maestralnim glasom, skromnim ponašanjem, ali i tužnom životnom pričom. Naime, nakon razvoda od supruge, Arsa je izgubio svaki kontakt sa svojom decom. I to ne svojom voljom.

- Bilo bi mi lakše kad bih znao zašto neće sa mnom da komuniciraju. Za mene je to i dalje veliki znak pitanja - govorio je Arsa.

PROČITAJTE JOŠ: