Rada Manojlović
Printscreen/YouTube
Rada Manojlović

Printscreen/YouTube

Rada Manojlović, Foto: Printscreen/YouTube

Pevačica tvrdi da bi njena majka i danas bila živa da lekari nisu doneli, po njenom mišljenju, pogrešnu odluku.

- Kancer grlića materice se proširio jer su je ostavili da se ne operiše. Konstatovan joj je kada je imala 37 godina, a umrla je kada joj je bilo 39. Sada, kada ja imam 35, mogu da kažem da smatram da je konzilijum lekara tada doneo pogrešnu odluku - rekla je Rada sa suzama u očima i objasnila da su se svi nadali da će se borba sa rakom dobro završiti.

- Kada je mama saznala da je bolesna i to nam saopštila, svi smo bili šokirani, ali smo se do poslednjeg trenutka nadali da će se potpuno izlečiti i da će biti dobro. Čak se dešavalo da nakon terapija dođe kući i kaže nam kako je zdrava. Godinu i po dana je trajala ta bitka, bili smo svesni šta sledi, ali smo nekako to potiskivali. Ipak, ne bi bilo u redu da sada pričam o onome ,,šta bi bilo kad bi bilo“ - rekla je uplakana pevačica i dodala:

- Problem je bio ginekološke prirode. Lekari su se sastali i odlučili ,,hajde da ne vadimo jer je mlada, pa možda bi još da rađa“. Govorili su nam da ne treba da joj vade ono što odstranjuju većini žena da bi preživele i na kraju su odlučili da je ne operišu i eto... Sestra je tada imala 18, a ja 19 godina, nismo bile životno iskusne, niti znale ono što znamo danas o toj bolesti - rekla je Rada.

Rada Manojlović i sestra Marija

Printscreen: Instagram

Rada Manojlović i sestra Marija, Foto: Printscreen: Instagram

Ona se potom osvrnula na uspomene sa majkom koje, kako kaže, u to vreme nije mogla da zabeleži i zauvek sačuva.

- Krivo mi je što tada nije bilo mobilnih telefona, foto-aparata i kamera poput današnjih. Volela bih da sam mogla da zabeležim sve i danas ponovo čujem njen glas kad god poželim. Imam samo sećanje na nju i par slika - drhtavim glasom je priznala Manojlovićeva u emisiji ,,Ekskluzivno“.

Sestra brinula o mami, Rada zarađivala

Radina rođena sestra Marija Manojlović istakla je da se, dok su Rada i otac radili, brinula o bolesnoj majci.

- Nisam htela da sekiram Radmilu jer je ona stalno radila, imala brojne svirke, pa sam zato na sebe preuzela svu odgovornost za kućne poslove i brigu o mami. Bili su to teški trenuci, znam da je danas Radi najviše žao što nije bila uz mamu koliko i ja - ispričala je Marija.

Pročitajte još: