Romana Panić
Facebook

 

Romana Panić

Facebook

Foto: Facebook

Pevačica Romana Panić (45) i agent za prodaju nekretnina Filip M. (40) sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavili uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu, prenosi autralijski portal southcoastregister.

Oni su uhapšeni danas u Australiji zbog korišćenja sofiticiranog sistema kojim su snimali kako ljudi koriste bankomate, a zatim kopirali podatke i bankovne kartice i oni su osuđeni na 14 i 12 meseci zatvora.

Oni su u Australiji boravili kao turisti gde su zapali u probleme sa novcem pre nego što su smislili plan kako da “napune svoje novčanike”, izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit.

Oni su na taj način prikupili bankovne podatke 35 osoba.

Filip M. je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, Romana za 16 i oni će, pored toga što će morati da vrate novac, morati u zatvor – Filip M. 14 meseci, Romana 12 meseci, odnosno biće puštena uslovno posle tri meseca.

Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

Romana Panić

Instagram/printscreen

Foto: Instagram/printscreen

Policajci su otkrili da je Filip M. najpre izviđao bankomat, da bi se dva dana kasnije vratio i sa hirurškom maskom postavio uređaje.

Sudija Smit oceni je da je ceo postupak bio veoma sofisticirano osmišljen i da je ceo sistem omogućio Filipu M. i Romani Panić da nezakonito snimaju ljude koji koriste bankomate.

Oni su na presude podneli žalbe, ali su one odbijene.

Podsetimo, Romana se pre više godina povukla sa scene a danas sa verenikom živi u Italiji, u Firenci.

Nakon pesama koje su postale hitovi Romana se poslednjih godinu dana povukla sa javne scene i posvetila ljubavnom životu. Posle propale veridbe sa biznismenom Fotosom Pitađisom, Romanu je u 44. godini zaprosio biznismen iz Srbije koji poslednjih godina živi u Italiji

Pevačica Romana Panić se jednom prilikom prisetila perioda kada je na sceni pojavila sa kratkom plavom kosom i pevala tada megahit "Prava žena".

Romana Panić

printscreen

Foto: printscreen

"Čim sam došla u Beograd sva vrata su mi bila otvorena, bila sam prisutna i u medijima i moj prvi tiraž je dobro prošao. Bila sam toliko prihvaćena. Moja karijera krenula je uzlaznom putanjom nakon toga. Nizali su se razni uspesi, festivali i albumi. Bila sam na vrhu tada, ali toga nisam bila svesna. Teško je trajati. Ima tu i uspona i padova, ali ono što je kod mene specifično, i ono što je meni najteže da prihvatim to su neke nenormalne oscilacije. Odem na vrh pa sa vrha dotaknem dno. Bile je puno konfuznih situacija i privatno i poslovno", rekla je romana u intervjuu 2017. godine.

Pored uspeha, Romana je prolazila i kroz loše strane estrade o kojima je bez problema govorila.

 

Pročitajte još: