Grupa Hurricane
Alo Dejan Briza
Grupa Hurricane

Alo Dejan Briza

 Foto: Alo Dejan Briza

Nakon što je odlučeno da će Evrovizija biti otkazana zbog trenutno teške situacije u celom svetu, holandski javni servis organizovaće ove godine, umesto klasičnog takmičenja, poseban program, pa će se 41 zemlja ipak predstaviti, uključujući i predstavnice Srbije "Hurricane".

To znači da će se svi izvođači, uključujući i naše predstavnice "Hurricane", predstaviti publici u Evropi, međutim neće biti takmičarskog dela, rekla je članica "Hurricane", Sanja Vučić.

Hurricane

Printscreen/Rtv Pink

 Foto: Printscreen/Rtv Pink

Podsetimo, Evropska radiodifuzna unija je u saradnji s holandskim javnim servisom, koji je trebalo da organizuje ovogodišnju Pesmu Evrovizije, potvrdila da je u pripremi novi program koji će se emitovati 16. maja umesto finala otkazane Evrovizije.

Poseban program pod nazivom „Eurovision: Europe Shine A Light“ okupiće 41 ovogodišnjeg učesnika, ali i stare izvođače, koji će izvesti hitove Evrovizije na prepoznatljivim mestima širom Evrope.

Beovizija, Hurricane

E-stock

Foto: E-stock

Voditelji programa biće Šantal Janzen, Edsilija Rombli i Jan Smit, koji su bili najavljeni i kao voditelji otkazanog takmičenja.

- Pokušaćemo da 16. maja ujedinimo Evropu jedinstvenim televizijskim programom. Pozivamo sve emitere koji su hteli da pošalju predstavnike na ovogodišnju Evroviziju i druge članove EBU da emituju ovu emisiju u duhu jedinstva i zajedništva - rekao je izvršni supervizor Evrosonga Jon Ola Sand.