Jovana Joksimović
Printscreen/YouTube
Jovana Joksimović

YouTube/Printscreen

 Foto: YouTube/Printscreen

Prva televizija danas je zvanično prekinula saradnju sa voditeljima jutarnjeg programa Jovanom Joksimović i Srđanom Predojevićem, a gledaoci sutra neće moći da prate emisiju "Jutro".

Savet regularnog tela za elektronske medije REM doneo je odluku o izricanju mere privremene zabranje objavljivanja programskog sadržaja zbog isputa Jovane Joksimović, a na osnovu priloga o vršačkom nasilju u kojem je otkriven identitet maloletnika, žrtve nasilja, saopštili su sa Prve.

Jovana i Srđan

promo

Foto: promo

- Prilog objavljen je u martu ove godine, a REM je tom prilikom doneo meru upozorenja da se mora poštovati pravilnik o zaštiti prava maloletnika i da se neće ubuduće emitovati sadržaji u kojima se otkrivaju identitet maloletnih lica tj. da je pružilac medijske usluge dužan da zaštiti identitet maloletnika. Izricanje ovakve mere podrazumevalo je i da se zvanično saopštenje regulatornog tela i pročita u istoj emisiji u kojoj je objavljen sporni sadržaj. Jovana Joksimović je to učinila ali, kako je zapaženo, ponovo je na indirektan način, otkrila identitet maloletnika, saopštavanjem imena i prezimena majke, kao prikazivanjem kadrova na kojima se vidi lice - navodi se u saopštenju Prve televizije i dodaje.

- Stoga je Svet regulatrognog tela zaključio da Prva jeste objavila izrečenu meru ali ne poštujuju način objavljivanja mere koji određuje ističući da je dva puta izvršena ista radnja - otkrivanje identiteta devojčice iz priloga koja je bila žrtva nasilja. Savet nije osporio nameru da je Prva mogla kroz prilog da predstavi potencijalne nepravilnosti u radu ustanova i da ukaže na problem u društvu ali bez informacija o identiteta maloletnice - piše u reagovanju.

- Navodeći da se radi o veoma delikatnoj situaciji, Savet regulatora doneo je još rigorozniju meru u odnosu na prvu opomenu, a to je privremena zabrana objavljivanja programskog sadržaja za emisiju "Jutro" u trajanju od 24 sata. To je razlog što nismo imali priliku da gledamo ovaj program o kojem Srbija ne prestaje da priča. Mera upozorenja ističe tokom večeri tako da će već u sredu gledaoci moći ponovo da informišu o svim važnim događajima u "Jutru" Prve. Gledaoci će umesto "Jutra" moći da prate emisiju "Vesti specijal" - saopštila je TV Prva.

Jovana se još nije oglasila povodom natpisa u medijima o sukobu s menadžmentom Prve.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (9)

Toxi

21.09.2020 20:34

Vršačko ili vršnjačko nasilje!?

alek

22.09.2020 07:50

@Toxi - znamo da je vrsnjacko,legendo,omakne se nekad greska..

Balkan

21.09.2020 22:43

Zar REM postoji ali dobro razumemo ovo oko otkrivanja imena i zastite indetite maloletnog lica, ali kako da zastitimo maloletna lica od Rijaliti programa, po meni tu nema neke velike razlike izmedju jednog dela i drugog dela ili ja to vidim malo ograniceno sto ide sa godinama i onim nemcem sto me povremeno juri. Ziveli

mala

21.09.2020 23:27

Ko da je ona pa normalna. Namena, bahata. Ali bez ikakvog razloga. Njen jedini uspeh u životu je udaja za Željka Joksimovica. Upada sagovornicima u reč, da je mene sramota da slusam i gledam.

Bgd

22.09.2020 00:12

Kakva glupost, o čemu ovi pricaju? A gde je taj REM kada su rijaliti u pitanju koji su puni nasilja i emituju se 24h na nacionalnim televizijama? Veću glupost nisam čula. Zbog toga otkaz? Ma neka lažu nekog drugog.

deki

22.09.2020 08:32

Zar REM nije ugasen, ne oglasavaju se mesecima u vezi raznih realiti budalastina.

Гага

22.09.2020 21:53

@deki - Па ја сам била убеђена да та "фирма" не ради, на Пинку свашта и они се не оглашавају...

n

22.09.2020 09:05

Ko da je ona pa u vinklu

helenalena

22.09.2020 13:35

Fala Bogu da je vise necemo gledati! Sa onom kockastom glavom i robotskim glasom ne bi je stavio ni na salter da prodaje karte! P.S. Predlog za Alo!: Bilo bi dobro da promenite ovaj sistem verifikacije komentara jer mnogo puta ukucam ispravne karaktere a ono nece nikako da primi moj komentar. Nema smisla...