Tozovac i Toma Zdravković
youtubeprintscreen
Tozovac i Toma Zdravković

youtubeprintscreen

Tozovac i Toma Zdravković, Foto: youtubeprintscreen

Popularni pevač narodne muzike Predrag Živković Tozovac priznao je da mu se ne dopada ideja da se snima film o njegovom pokojnom kolegi Tomi Zdravkoviću.

Smatra da je njegov život dosadan, te da nema materijala za filmsko ostvarenje.

Toma Zdravković

Alo.rs

Toma Zdravković, Foto: Alo.rs

Tozovac je rekao da ga scenaristi ovog filma nisu zvali da sa njim pričaju o Tomi, ali da ga to ne pogađa, jer nije previše zainteresovan za pomenuti projekat.

Predrag Živković Tozovac

Rajko Ristić/Alo!

Predrag Živković Tozovac , Foto: Rajko Ristić/Alo!

- Saznao sam odavno da se sprema snimanje filma o Tomi Zdravkoviću, ali mi nikako nije bilo jasno zbog čega. Meni, pravo da vam kažem, njegov život nikako nije bio zanimljiv, već nezanimljiv, ali dobro. Verujem da mnogima jeste! Toma zaslužuje da se o njemu napravi film, pogotovo ako će to biti prodajno. Nije živeo autentičan život, ali jeste bio specifičan. Bio je dobar pevač i kompozitor, nikada nije bio nekorektan i nepošten čovek. Svakako, svejedno mi je kako planiraju da naprave celu tu priču. Lično ne bih voleo da se o meni snima film na takav način. Dugo sam razmišljao o tome da napišem knjigu o svom životu, tu bi bilo svega. To mi je interesantnije od snimanja filma. Mogao bih da stavim sve intrige u nju, razne događaje iz života koji bi bili i više nego interesantni, ali sam odustao od te ideje - kaže Tozovac za “Srpski telegraf” i dodaje da mu je drago što scenaristi koji rade na filmu o Zdravkoviću nisu kontaktirali s njim jer bi odlazak na snimanja za njega bilo pravo mučenje.

Lepa Lukić

E-stock

Lepa Lukić, Foto: E-stock

- Ne bunim se što me nisu zvali da me pitaju za detalje iz Tominog života. Morao bih da idem na snimanja, da se nalazim sa ljudima i dajem intervjue, ali sam u ovom momentu umoran za sve to. Šteta je što nisu kontaktirali bar sa Lepom Lukić, ona je iskrena i direktna žena. Mogla je svašta da im ispriča, ali oni verovatno bolje znaju. Verujem da bi im dala dobre detalje za scenario, oni su imali dosta toga zajedničkog, to bi ljudima bilo zanimljivo da čuju - rekao je Tozovac za pomenuti list.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Bocko

24.02.2021 16:46

Film o Tomi uzeli su da snimaju oni koji se celog života gnušaju i beže od narodne muzike, svojih temelja i predaka, i žele da se predstave kao poznavaoci i slušaoci jedino zabavne i rok muzike, a Toma je kao jedini kojeg su mogli da slušaju i vole. To govori da nemaju veze ni s muzikom ni sa muzikalnošću.

Mechanic

25.02.2021 18:29

Bolje za Tozovca da nikada ne snimaju film o Tozovcu. Svi koji su voleli njegove pesme, bi ga trajno prezreli.