Sinan Sakić
Screenshoot Youtube
Šemsa Suljaković

Jutjub printskrin

Šemsa Suljaković, Foto: Jutjub printskrin

Iako su se svi nadali da će legenda narodne muzike pobediti tešku sudbinu koja ga je zadesila, nažalost, to se nije desilo. Sinan je preminuo u porodičnom stanu u Beogradu nakon duge i teške bolesti u 62. godini života, dok je čekao termin za prijem u bolnicu u Padovi, gde je trebalo da mu bude presađena jetra.

Kemal: Bog nije hteo da okupimo "Južni vetar"

Kemal Malovčić za „Alo!“ kaže da je mnogo potresen zbog smrti prijatelja Sinana Sakića i otkriva da su imali u planu da jednog dana ponovo okupe "Južni vetar". - Ranije smo stalno bili u kontaktu, međutim, kada se razboleo, niko mi se nije javljao. Ljudi su bili u frci i haosu oko svega. Kada se čovek tako teško razboli, nema garanciju da će mu biti bolje. Veliko je to ime bilo… Žao mi je što se nismo ponovo okupili svi zajedno i priredili spektakl publici koja možda nikada nije imala priliku da vidi "Južni vetar" zajedno. Dolazim na sahranu, da mu odam poslednju počast - rekao je Kemal za "Alo!".

Sahrana legendi narodne muzike biće održana u ponedeljak u njegovom rodnom mestu, Loznici, a kako "Alo!" ekskluzivno saznaje da će svi pevači nekada čuvene produkcije "Južni vetar", sa kojim je i započeo karijeru, dolaze da mu odaju počast. Osim Mileta Kitića i Dragane Mirković, dolaze i ostali članovi čuvene postave.

Sinanova velika prijateljica i koleginica Šemsa Suljaković za "Alo!" kaže da još ne može da poveruje da Sinana više nema.
- Tužna sam. Ne mogu još lepo ni da razmišljam o svemu. Ne znam šta bih rekla - započela je Šemsa tužnim glasom, vidno potresena.
- Mnogo toga smo nas dvoje proživeli u prethodnih trideset godina. Sve što nam se dešavalo, bilo je lepo, ne znam ni šta bih izdvojila. Pamtiću ga po dobroti, prijateljstvu, po svemu lepom…On je bio moj sinčo i zauvek će ostati - rekla nam je Šemsa, koja je otkrila da će celi "Južni vetar" ponovo biti na okupu.

Sinan Sakić i Sabina Sakić

Facebook

Sinan Sakić i Sabina Sakić, Foto: Facebook

Sahrana u ponedeljak

Poslednji ispraćaj Sinana Sakića biće u ponedeljak na muslimanskom groblju u Loznici. Telo legendarnog pevača poslednju noć će provesti u porodičnom domu, gde će porodica primati saučešće na dan sahrane, odakle će pola sata ranije biti prevezeno na mesto poslednjeg počinka, gde je sahrana zakazana za 14 sati. Kao što je za života pripadao svima koji vole lepu muziku, i poslednji pozdrav Sinanu Sakiću biće otvoren za sve prijatelje i poštovaoce, bez obzira na pol i veroispovest, dok će islamski običaji biti ispoštovani po načinu ukopa.

- Sinan i ja smo se poslednji put videli sedmog aprila u Diseldorfu. Govorio mi je da se ne brinem, da će sve biti u redu. Znao je da imam srčanih problema, pa nije želeo da se nerviram. Samo je govorio: "Želim da znaš da sam dobro". Uvek je bio moja duša - rekla je sa suzama u očima i otkrila da je u poslednje vreme stalno bila u kontaktu sa Sinanovom suprugom Sabinom.


- Život ide dalje, šta da radimo. Kada bismo mogli da vratimo svog Sinana, mi ne bismo radili narednih pet godina, samo da je on tu - rekla je Šemsa za "Alo!".

Komentari (10)

Nele

03.06.2018 10:55

Laka ti crna zemlja legendo.Uz tvoje pesme zivis i ti

jaimamsvoje bogatstvo

04.06.2018 10:20

@Nele - Ziveces vecno u nasim srcima ❤ Sudbina te na put salje legendo pocivaj u miru ❤

x

03.06.2018 15:42

Super ,samo da ne pevaju one užasne pesme.

Bosna

03.06.2018 22:13

@x - Sram te bilo zemlje koju gazis sa toliko zlobe!Koji idiot majko bozija!

abi

04.06.2018 03:42

@x - alo seljak budi miran!

Kiki

04.06.2018 04:45

@x - Korisnik X bjezi sa weba bruko maloumna

ZORAN

03.06.2018 16:50

Legende. Nikad vise takvih majstora

mile

03.06.2018 23:30

kad bi se muzicari juznog vetra sastali bili bi ponovo najbolji u srbiji imali su specifican zvuk ko god da je pevao uz tu muziku imao je uspeh

realno

04.06.2018 00:57

Skupili bi se oni davno da je do Perice,ali Mile Bas svojom zlobom ne zeli!!!!