Grob Ksenije Pajčin
Alo! / Masanori Jošida

Ni nakon više od decenije tuga i bol za jednom od najlepših i omiljenih pevačica sa naše scene ne jenjavaju, a ekipa „Alo!“ je obišla Ksenijin grob, gde smo zatekli potresan i misteriozan prizor.

Osim cveća, koje, kako saznajemo, Ksenijina majka Ljubica redovno održava, zatekli smo i jednu crnu ružu, koja je bila položena na nadgrobnoj ploči ispod koje pevačica već 11 godina počiva.

Kako izvor sa lica mesta otkriva za naš list, ovaj neobičan cvet ostavio je nepoznati muškarac koji je, kako su nam ispričali, bio blizak sa pokojnom pevačicom.

Na mermernom srcu preko nadgrobnog spomenika zlatnim slovima ugravirano je ,,unvergessen", što na nemačkom znači NEZABORAVLJENA.

Grob Ksenije Pajčin

Alo! / Masanori Jošida

Grob Ksenije Pajčin, Foto: Alo! / Masanori Jošida

- U poslednje vreme često se pojavljuje nepoznati muškarac koji posećuje Ksenijin grob onda kada nema nikoga u blizini. Dođe, bude malo i ode. Uvek ostavi po jednu belu ili crnu ružu - otkriva izvor „Alo!“ i dodaje:

- On je uvek obučen u crno i zadržava se kratko, zapali sveću, sedne ispred njenog groba. Međutim, danas je malo duže bio tu, tiho je stajao ispred njenog spomenika, a pred polazak je poljubio njenu fotografiju i dodirnuo je rukama. On joj je ostavio i crnu ružu - ispričao je naš izvor.

Inače, crna ruža označava posebnu vrstu tuge - za voljenom osobom koja više nije živa. Takođe simbolizuje i eleganciju, mir i spokojstvo.

Ksenija je bila starija od Filipa Kapisode 10 godina, a o fatalnoj ljubavi sa crnogorskim manekenom pevačica je često javno govorila.

- Nikada me niko nije voleo ovoliko kao Filip. Ne moramo ni da govorimo, dovoljno je samo da se pogledamo. Poznaje me bolje nego što ja sebe znam - pričala je svojevremeno pokojna pevačica.

Ksenija Pajčin

Instagram

Ksenija Pajčin, Foto: Instagram

Podsećamo, čitava javnost bila je zatečena 16. marta 2010. kada se pojavila vest o ubistvu Ksenije Pajčin, koje je počinio njen tadašnji dečko, crnogorski maneken Filip Kapisoda, a potom usmrtio i sebe. Nezapamćena tragedija se dogodila u Ksenijinom stanu na Voždovcu, a komšije su tada za medije otkrile da se tog dana iz pevačicinog stana poslednjih dana pred tragediju čula žestoka rasprava, navodno zbog Filipove ljubomore.

,,Plačem danima i odlazim...“

Ljubica Kostić, majka ubijene pevačice Ksenije Pajčin, uklesala je na njen spomenik stihove njene pesme „Plačem danima“.

- Kad okean smiri talase

i ti dušu smiri svoju,

život ima principe surove,

treba i ti da imaš svoje.

Ja znam da teško je

kada sudbina odlučuje

i može da odnese te

tamo gde puteve ne poznaješ.

Plačem danima i odlazim,

tebe ostavljam

da svoju priču završiš... - ugravirano je na spomeniku pokojnice.

Grob Ksenije Pajčin

Alo! / Masanori Jošida

Grob Ksenije Pajčin, Foto: Alo! / Masanori Jošida

Pajčinova je ostala upamćena kao jedna od najlepših i najuspešnijih pevačica sa naših prostora. Gde god se pojavljivala zračila je harizmom, a svoje stavove u vezi s mnogim temama je iznosila javno, bez dlake na jeziku. Bila je simbol seksepila, a njenim plesom na nastupima i televizijskim pojavljivanjima je očaravala mnoge muškarce.