Biković Jesenjin
E-stock/Printscreen
Miloš Biković

Dejan Briza/Alo!

Foto: Dejan Briza/Alo!

Naime, ruski reditelj Klim Šipenko, autor blokbastera "Sluga", u kojem je Biković igrao glavnu rolu, uveliko radi na pripremi novog filma, a kako saznajemo, ulogu večitog dečaka ruskog pesništva planira da poveri upravo našem glumcu.

Miloš Biković

Dejan Briza

Foto: Dejan Briza

 - Turbulentni život i tragična smrt Sergeja Jesenjina večita je inspiracija ruskih, ali i svetskih reditelja. Jesenjin nije bio samo pesnik, već i buntovnik, revolucionar zanesen idealima, sanjar plave kose i zaljubljenik u rusko selo, iz kojeg je potekao. Ali imao je i drugu stranu ličnosti, mnogima je poznato da se ženio nekoliko puta, da se često opijao, ali i da je zbog kafanskih tuča završavao u zatvoru. Upravo zbog te dve krajnosti kada je reč o njegovoj ličnosti, za mnoge glumce je veliki izazov, ali i san da igraju Jesenjina - kaže naš izvor i dodaje da je ruski reditelj Šipenko odlučio da odloži početak snimanja filma sve dok srpski glumac ne pristane da igra.

- Nakon saradnje na filmu "Sluga", Šipenko je izrazio želju da Biković tumači lik Sergeja Jesenjina. Ne samo što ga je likom podsetio na ruskog pesnika, već i zbog toga što veruje da jedino naš glumac ima tu dubinu i može verno da ga prikaže na velikom platnu. Njegova ideja je da snimi film o poslednjim danima slavnog pesnika, a poseban akcenat će biti stavljen na tragični svršetak njegovog života. Tačnije, reditelj planira da se bavi pitanjem da li se Jesenjin ubio ili je bio ubijen - kaže naš izvor i objašnjava da srpski glumac još razmišlja o novoj poslovnoj ponudi.

Jesenjin

Twitter.com/Sergej Jesenjin

Foto: Twitter.com/Sergej Jesenjin

- Miloš je veliko ime u Rusiji i jedan je od retkih stranaca koji je na takav način prihvaćen u toj zemlji. Od saradnje sa Nikitom Mihalkovom u "Sunčanici", pa sve do danas, Bikovićeva slava samo raste, a mnogi reditelji žele upravo njega u svojim filmovima, jer znaju da sve u čemu se on pojavi postaje bioskopski hit. Međutim, za Miloša je ta uloga veliki izazov, ali i odgovornost, te zbog toga još nije doneo definitivnu odluku - priča naš izvor. Pozvali smo Miloša za komentar, ali se on nije javljao do zaključenja ovog broja.