Miloš Biković
Dejan Briza
Dragan  Bijelogrlić i Miloš Biković

Promo

Dragan Bijelogrlić i Miloš Biković , Foto: Promo

Naime, kako „Alo!“ ekskluzivno saznaje, osim Bikovića, seriju je trebalo da producira i Bjela, ali se to nije dogodilo jer glumci nisu mogli da se dogovore kako bi trebalo da izgleda finalni proizvod. Naime, do saradnje nije došlo jer Biković nije pristao na izmene u scenariju koje je predložio Bjelogrlić. 

Miloš Biković

Alo!/Ana Paunković

Miloš Biković, Foto: Alo!/Ana Paunković

- Biković i u filmu i u seriji igra jednog od glavnih likova, ali je u isto vreme i producent oba projekta. Budući da u filmu „Balkanska međa“ nije prikazano baš sve što je snimljeno, Biković je rešio da od neemitovanog materijala napravi mini-seriju koja će imati četiri epizode - ispričao je za „Alo!“ izvor dobro upućen u celu priču. Kako nam je rekao, baš oko montaže preostalog materijala pobunio se Bjela, koji je trebalo da, uz Bikovića, bude koproducent serije.

- Bjela je imao zamerke na replike iz filma, kako kod glumaca koji tumače likove Albanaca, tako i kod onih koji glume Srbe i Ruse. Zahtevao je izvesne korekcije jer mu se učinilo da su Albanci, kroz lik Aleksandra Radojičića, prikazani boljima nego što su u ratu bili. Međutim, Biković je to odbio, tvrdeći da to nije poenta ni filma ni serije, već nešto drugo - ispričao je izvor za „Alo!“.

- Nije bilo svađa ni teških reči, jednostavno, nijedan od njih dvojice nije želeo da popusti. Na kraju je odluka ko će biti koproducent bila Bikovićeva, te je on odlučio da Bjela ne stavi svoj potpis na seriju. Umesto njega, za koproducenta je uzeo Miodraga Radonjića - rekao je izvor „Alo!“.

Film

Promo

Film "Balkanska međa", Foto: Promo

Inače, akciona rusko-srpska ratna drama „Balkanska međa“, s potpisom reditelja Andreja Volgina, zasnovana je na istinitim događajima iz završnice ratnih sukoba na Kosovu i Metohiji krajem devedesetih. Kao i film, i serija se direktno bavi zauzimanjem prištinskog aerodroma od strane ruskih specijalaca posle povlačenja srpskih snaga bezbednosti. 

Miloš producirao najgledaniji srpski film

Osim serije i filma „Balkanska međa“, glumac Miloš Biković producirao je film i seriju „Južni vetar“, ali i film „Ambasada“. Inače, film „Južni vetar“, u kojem Biković igra glavnu ulogu, oborio je sve rekorde gledanosti i u 2018. godini proglašen je za najgledaniji srpski film.

Film

Promo

Film "Balkanska međa", Foto: Promo

- U principu, ovo je jedna opštečovečanska priča koja se bavi fenomenom rata i zla, ali i granicama savesti i politike - izjavio je nedavno Biković za „Alo!“.

Mini-serija „Balkanska međa“ premijerno se prikazuje na RTS-u od 17. februara.