Bojana Miki Ivana
Printscreen/Privatna arhiva

U emisiji koja je 1999. godine emitovana na BK televiziji, pod nazivom "Dok anđeli spavaju", prikazan je rad na času Mike Antića i njegovih tadašnjih polaznika, ali su i mnoge poznate ličnosti govorile o njemu i kako je njima bilo u njegovoj školi.

Bojana Maljević je, pored nekoliko koleginica koje su pričale o Mikinoj strogosti i posebnim metodama rada, priznala da je i ona često plakala.

- Isto sam mnogo plakala i mnogo patila, nisam čak jedno godinu i po dana dolazila u grupu, ali sve je to bio neki moj razvojni put i neki naš razvojni put. Moj i Mikin, i nas iz grupe - rekla je Bojana, a onda se Ivana Zarić nadovezala:

- Bez obzira na sva ta umivanja, poneku grubu reč, vojničku disciplinu za nas krhku i nežnu decu - rekla je Zarićeva, a potom se Bojana nasmejala i rekla kako su bili barabe.

- Ja nisam bila baraba, ja sam bila mnogo fina i poslušno sam nosila suknje. Jedina se nisam bunila, a evo nosim i sad, kao što vidite - dodala je Zarićeva.

Ivana Zarić

Promo

Ivana Zarić, Foto: Promo

- Prvo je "Blago niščima duhom, njihovo je carstvo nebesko", drugo je "ne ljutim se ja što ti mene lažeš, nego što misliš da ja tebi verujem", to je omiljeno bilo, to pred umivanje, to je pravilo pred umivanje. (smeh) Kada izgovoriš to, znaš da ćeš da se umivaš minimum 15 minuta. Treće pravilo je bilo da u grupi nema zabavljanja ni zaljubivanja, što se nije poštovalo, moram da kažem, uglavno. Četvrto pravilo je bilo "Navijam za OFK Beograd", pa sad vi vidite. Intimno sam navijala za Zvezdu, ali nikad to nisam smela da izgovorim. I peto pravilo grupe je bilo i ostalo, koliko ja znam "u grupi važi samoupravljanje i samo Mika upravlja - rekla je Bojana i kasnije nastavila:

- Hoću da kažem da smo se mi u grupi jako dobro pazili, to je važna stvar. I mislim da se danas dobro pazimo, čak i neki od nas koji se ne druže međusobno.

Bojana Maljević: Mika je pristao da me krsti, velika sreća za mene

- U nekoj svojoj 14. ili 15. godini, ja sam, pošto nisam bila krštena, rešila da se krstim. Pitala sam Miku da li bi mi bio kum i on je pristao, tako da je to jedna velika sreća za mene, što mi je kum čovek, što me je krstio čovek koji je zapravo moj duhovni otac - rekla je Maljevićeva.

Bojana Maljević

E-stock/ Caslav Vukojicic

Bojana Maljević , Foto: E-stock/ Caslav Vukojicic

Ivana Zarić nakon toga se osvrnula na Mikinu strogoću, te istakla kako to, po njenom mišljenju, nije nikakav bauk.

- Jednostavno, uopšte ne mislim da je Mikina strogost jedan bauk, kao što neki roditelji to mogu da shvate, gledala sam prošlu emisiju i vidim reakcije, mada to su uglavnom ljudi koji nikada nisu imali sa tim kontakt. Kao što vidite, mi smo svi zdravi, pravi, radimo svoje poslove prilično uspešno. Ne samo mi koji smo ovde, već i oni koji danas nisu uspeli da dođu i mislim da je to jedna velika škola. Mika mi je i dalje jako veliki autoritet, iako mi je sada drugar s kojim se družim. Vrlo mi je bitno njegovo mišljenje i mislim da je to ono najvažnije što je ostalo - rekla je Ivana.

- Htela sam da kažem da ne postoji stvarno ništa o čemu ne mogu s njim da govorim. To je najvažnija stvar, da sada postoji jedan čovek na ovoj planeti kome mogu bukvalno sve da kaže. Pazite, imate roditelje, ja ima divne roditelje, ja stvarno s mojim ocem i mojom majkom mogu da govorim o mnogo čemu ili o skoro svemu, ali o nekim stvarima prosto s roditeljima ne možete pričati, što je normalno. Nema tu puno takvih stvari, ali dovoljno je da ima jedna, da bi rekli "ne mogu sve reći mami ili tati". Ja sam udata, ja stvarno onako sa svojim mužem imam divan odnos, ali opet postoje neke stvari koje ne možete reći ni mužu, ni najboljem prijatelju, ni prijateljici ni detetu. U mom životu postoji Mika Aleksić kome ja mogu da kažem bukvalno sve na ovom svetu, dakle sve najgore što sam uradila, sve najbolje što sam uradila, sve gadosti, sve divne stvari, sve ono što čini moj život - zaključila je Maljevićeva.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Grga Pitić

18.01.2021 21:13

Pa ako je on kršten, i sem ako nisu krstili noge, onda ok..