Božo Vrećo za Alo.rs: "Sve što vredi treba i da ostane mala tajna i nedorečeno, inače izgubi svoju draž!"

Princ sevdaha za naš portal progovorio je o boravku u Hrvatskoj, stvaranju i budućim potezima u karijeri.

Božo Vrećo
Foto: Instagram/printscreen

Bosanski umetnik Božo Vrećo proveo je mesec dana na hrvatskom primorju. Kontakt sa prirodom, morem i istorijskim znamenitostima "u komšiluku" inspirisao je princa sevdaha na brojne aktivnosti.

Vrećo za portal Alo.rs govori o pronalaženju spasa u periodu pandemije koronavirusa kroz konstantno stvaranje i strpljenje. Naš sagovornik otkrio je detalje o odmoru u Hrvatskoj, kao i tome šta njegova publika može da očekuje kada se stvari vrate u normalu i održe se njegovi dugoiščekivani koncerti.

Božo je u pogledu onoga što priprema za sve one koji ga vole ostao misteriozan, ali bez razmišljanja je odgovorio čemu se najviše raduje kada se vrati u svoj dom sa dugog putovanja.

Razgovor sa princom sevdaha je u nastavku teksta.

Božo Vrećo
Foto: Instagram/printscreen

Tvoj odmor u Hrvatskoj je završen. Sudeći po objavama na društvenim mrežama, inspirisan si više nego ikada?

- Inspirisan, nadahnut i motivisan da komponujem nove pesme, napišem nove memoare i pripremim se za koncerte, za koje se nadam da će biti mogući od jeseni.

Stvarao si tokom svoje "jadranske avanture"... Šta publika može da očekuje nakon tvog višednevnog dodira sa prirodom, morem i istorijom?

- Sigurno puno sjajne poezije, nove energije i ritmova, saradnji i svakako svega smislenog u svetu tričarija i gluposti. Sve me jako pokrenulo kroz tih mesec dana putešestvija, i more i arheologija područja i ostrva na kojima sam boravio, poznanstva i susreti sa ljudima koji me vole i željno priželjkuju moje koncerte. Kroz svoje tekstove dotaći ću se i legendi i mitova sa celog Jadrana i u tome je zapravo neprocjenjivo bogatstvo arhivskog udela u mom stvaralaštvu.

Božo Vrećo
Foto: Instagram/printscreen

Sa kojim literarnim delom ili filmskim ostvarenjem bi uporedio tvoje iskustvo sa Jadrana?

- Teško je to povezati na taj način, al' s obzirom na taj antički pristup svakom od ostrva i uplivom mitološkog i viševekovnog u ređanju samih gradova i podneblja, rekao bih da je to "Medea" Pasolinija i svakako "Odiseja" u čijoj "špilji" sam i plivao kroz potpuni mrak do svetlosti.

Da li bi želeo da nam otkriješ deo stihova koje si napisao inspirisan prizorima koje si verno prenosio svim onima koji te prate na društvenim mrežama?

- Još uvijek ne, al' u dogledno vreme hoću. Sve što vredi treba i da ostane mala tajna i nedorečeno, inače izgubi svoju draž i magiju.

Kada se vraćaš u svoj dom, čemu se najviše raduješ?

- Majčici.

Božo Vrećo
Foto: Instagram/printscreen

Koja je tvoja sledeća destinacija?

- Nadam se Nemačka u septembru i Rijeka u oktobru, ako koncerti budu ostvarivi.

Koliko je pandemija koronavirusa uticala na tebe i tvoj rad? Da li si u strahu?

- Uticala je na svest i savest svih nas i promenila nas; pogled na svet, prirodu, odnose i naše unutrašnje nemire i harmoniju. Ne bojim se al' svakako da činim sve da moj imunitet bude jak i dovoljno otporan za sve izazove.

Muzička scena je u nekom obliku stagnacije zbog situacije u svetu. Koja je tvoja poruka svim onima koji se bave umetnošću i uživaju u njoj?

- Stvarati, stvarati, stvarati i sačuvati nerve, jer ono što je vredno stvoreno, uvek će i pronaći svoj put i za to vredi i čekati pravi trenutak. On dolazi samo iz strpljenja.

 Za više VIP vesti zapratite našu stranicu klikom OVDE!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi