Danilo Lazović
Printscreen
Danilo Lazović

Printscreen

Foto: Printscreen

Mnogima je glavna asocijacija na Danila Lazovića uloga Šćepana Šćekića u seriji "Srećni ljudi". A za njega - to je bilo zezanje na račun njegovog strica Dušana.

Zato nije čudno što se mnogi iznenade kad shvate da su zapravo sve vreme imali pogrešnu sliku o Danilu Lazoviću. Jedan delić te slike je i priča o tome kako je nastao Šćepan Šćekić.

Danilo Lazović

Screenshoot Youtube

Foto: Screenshoot Youtube

- Lik Šćepana Šćekića zabava je na zadatu temu mog strica Dušana, svojevrsni omaž njemu. On to apsolutno zaslužuje jer je duhovitiji od mene i veći zabavljač od svega što sam prikazao na malom ekranu. To je više od mentaliteta. U liku Šćepana je dokaz da narod ima neodoljivu potrebu za zabavom - govorio je svojevremeno Lazović.

- Zanimljivo je da svi misle da jeste, pošto ih je odlično glumio. Za Vladiku Danila u "Gorskom vijencu" Ljiljana Blagojević mi je rekla da je prvi i jedini put u teatru videla da glumac govori a cela sala za njim ponavlja stihove - prisetila se njegova najstarija ćerka Jelena u jednom razgovoru.

Tad je otkrila i "tajnu Šćepana Šćekića", verovatno najpopularnijeg junaka s Lazovićevog "crnogorskog repertoara".

Podsetimo, Lazović je i preminuo – 25. marta 2006. od infarkta, na snimanju serije "Stižu dolari". Imao je 55 godina. Po želji porodice niko nije držao govor, već je preko razglasa pušten Lazovićev monolog u poemi svetog Nikolaja Velimirovića "Kosovski zavet cara Lazara".

Sahranjen je na Topčiderskom groblju.