Ida Prester
Foto: Alo.rs
Ida Prester

Foto: Alo.rs

Foto: Alo.rs

Ida Prester je rođena u Zagrebu, gde je završila ekonomiju i upisala Fakultet političkih nauka, a muzika je kako ona kaže uvek bila deo njenog života. 

- Ja sam završila i srednju muzičku školu, ali sve sam to isčašila i zaboravila sva pravila. Mene je pank uhvatio, shvatila sam sa vremenom da me to baš zanima. Ekonomija i politika su me zanimale, a onda sam upisala Fakultet političkih nauka i politiku definitivno precrtala. Shvatila sam da je muzika to što će mene obeležiti - otkrila je Ida. 

- Prvi scenski nastup imala je sa šest godina kada je bila pionirka, ali prvi ozbiljn nastup imala je kada je otkrila pank. Snimala sam neke deonice uživo, to je bila neka vrsta mog dnevnika, to sam i delila prijateljima za rođendane, a onda je to dospelo u javnost i tražili su mi da to izvedem, nisam imala drugog izbora - rekla je Ida. 

Muzika je zapravo nju pronašla.

Ida Prester

Masanori Jošida \ ALO

Foto: Masanori Jošida ALO

Grupa "Lolobrigida" još uvek postoji i Ida je članica grupe, ali je odlučila i da počne da pravi pesme, koje su odraz njenih emocija i senzibiliteta. 

Pesma "Ja se resetiram" se govori o devojci koja napušta posao, dečka i sve odgovornosti i stege koje u životu imamo, kako bi se resetovala i ponovo pronašla sebe u slobodi. 

- Jako me inspirišu teme o svim našim snovima koje se ne usuđujemo ostvariti, o poslovima koje mnogi žele da napuste, ali se ne usuđuju, o lošim vezama koje nas sputavaju. Nisu ni meni uvek cvetale ruže, isto sam bila u lošim vezama, nije mi ovo prva veza u životu, tu je bilo i ovako loših odnosa u životu i sa roditeljima. Neko ode u teretanu, a ja to izbacim kroz stihove - rekla nam je Ida i otkrila da je ona devojka sa koja nosi kesu preko glave u spotu za pesmu "Ja se resetiram".

Ida je živela u Zabrebu dok se nije udala za Ivana Peševskog, zbog kojeg se opredelila za život u Beogradu, a prvi put se sa njim susrela 2002.godine. 

Izolacija joj nije donela mir i mogućnost da se kreativno izrazi. 

- Nisam mogla, sa decom sam po ceo dan. Pesma "Dodir" nastala je u jednimom momentu kada sam ostala sama. Noću se zatvorim u sobicu, kada svi spavaju i tada najviše radim. Jako malo sam imala prostora za sebe i kada je ta pesma nastala, imala sam vremena za sebe. Toliko sam bila kreativna, da sam sve uspela da uradim i tekst i muziku, spot, našminkala se. Inspirisali su me tajni ljubavnici koji su tek započeli svoje afere, a onda su bili razdvojeni jer nije bilo nikakvih opcija, ostali su samo pozivi i poruke. Ja se sada naježim kada pomislim na to, bez dodira nema ničega, zamislite sretnte ljubav svog života, a ne možete da se dodirnete. Mislim da je to priča za 2020. godinu, jer ovo je godina bez dodira - objasnila je pevačica. 

Ida je dostupna deci 24 časa i kada neko vidi tvoje objave na Instagramu, deluje kao da ti sve stiže i da je stalno puna energije i raspoložena. Instagram je zapravo samo način da pošaljemo poruku, da je moguće doživeti vrhunac porodične idile i pevačica ga koristi kako bi drugima pružila inspiraciju, ali daleko od toga da je ova situacija svakodnevna i da Instagram predstavlja realnu sliku života.

Ida Prester

Foto: Alo!

Foto: Alo!

- Ponekad me grize savest zbog Instagrama. Ljudi moraju shvatiti da on nema veze sa realnim životom. To je reklama za srećan život. Baš jedan dan sam se svađala sa mužem, frustrirana ja, on, a meni ceo dan stižu komentari na račun neke slike koju sam objavila: "Kakva familija", "Kakv prekrasan muž", a ja u tom trenutku nisam raspoložena - otkrila nam je Ida, kao i da kada joj je loše i ima problem sa padom raspoloženja stavi crveni ruž i opere kosu, toliko je jednostavno.

- Svašta sam proživela, tako da ja danas nema te neke nagle skokove ili pad raspoloženja - zaključila je.

Život posle pandemije podrazumeva i mere opreza, što je vrlo teško sprovesti u delo, jer zahteva distancu, a na našem podnevlju običaj je zagrlimo prijatelje kada ih vidimo.