Film
Shutterstock
Film

Shutterstock

Film, Foto: Shutterstock

06:00 Fox Movies "Moja Velika Mrsna Pravoslavna Svadba"

Mlada Grkinja se zaljubljuje u mladića koji nije Grk. Bori se da ga njena porodica prihvati i pokušava da reši sukob između porodičnog nasleđa i tradicije s jedne strane i ljubavi koju oseća prema njemu s druge. U glavnim ulogama: Nia Vardalos, Džon Korbet, Majkl Konstanc, Džon Kalanis…

 07:00 TV1000 "Marni"

Marnie je psihološki triler Alfreda Hičkoka iz 1964.  U poređenju s drugim Hičkokovim filmovima, Marnie nije postigao poseban uspeh u bioskopima SAD-a.

Reputacija filma porasla je u novije doba, te se Marnie danas smatra filmskim klasikom i jednim od najboljih Hitčkovih filmova. Posebno je zanimljiv spoj psihološke teme i uzbudljivog trilera koji je režiran s puno stila, a glavnu žensku ulogu tumači Hičkokova miljenica Tipi Hedren.

13:50 TV1000 "Van Helsing"

Transilvanija, Rumunija 1887. Dr. Viktor Frankenstein uz financijsku i materijalnu pomoć lokalnog plemića, grofa Drakule, pokušava oživeti stvorenje sastavljeno od dielova ljudskih leševa. Uspeva ali istog trena stanovnici obližnjeg sela napadaju njegov dvorac. Tada se pojavljuje grof Drakula i dr. Frankenstein saznaje da ovaj namerava iskoristiti stvorenje za svoje mračne ciljeve. Frankenštajn ga probada mačem ali se otkriva da je Drakula vampir, živi mrtvac koji se hrani ljudskom krvlju. Drakula ubija Frankenštajna, ali stvorenje se oslobađa, napada Drakulu bacivši ga u vatru te beži odnoseći telo svog stvoritelja. Razularena rulja ga progoni i on se zatvara u vetrenjači koju masa zapali. Tada iz Frankenštajnovog dvorca doleće Drakula i tri vampirice.

  21:00 Cinemania TV "Dvanaest godina ropstva"

12 godina ropstva (eng. 12 Years a Slave) britansko-američki je istorijski dramski film snimljen 2013. i adaptacija je istoimenih memoara iz 1853. autora Solomona Northupa, rođenog u državi New York kao slobodni afrički amerikanac koji je otet u Washingtonu, D.C., 1841. i prodat u ropstvo. On je radio na plantažama u državi Louisiana dvanaest godina pre nego što je pušten na slobodu.

 21:00 TV1000 Biti Džon Malkovič

Biti Džon Malkovič (engl. Being John Malkovich) američka je komedija sa elementima fantazije iz 1999. koju je režirao Spajk Džounz po scenariju Čarlija Kaufmana. Radnja prati lutkara Krejga Švarca koji otkriva portal koji vodi u um poznatog holivudskog glumca Džona Malkoviča, te izaziva celi niz bizarnih peripetija kada razni drugovi likovi zloupotrebljavaju portal radi koristoljublja, seksa i pokušaja da steknu besmrtnost. Glavne uloge tumače Džon Kjuzak, Kameron Dijaz, Ketrin Kiner i Malkovič koji igra izmišljenu verziju samog sebe, i koji je, po sopstvenim rećima, bio "istovremeno oduševljen i užasnut kada su mu predložili ulogu". Film je naišao na izuzetno pozitivne reakcije kritičara i bio je nominovana za brojna prestižna priznanja uključujući tri Oskara (najbolja glumica u sporednoj ulozi, najbolji režiser i najbolji originalni scenario), četiri Zlatna globusa, tri Nagrade Udruženja glumaca i tri BAFTE (od kojih je osvojio jednu - za najbolji originalni scenario).