Isidora Bijelica
Printscreen/YouTube
Isidora Bjelica

Foto: Rajko Ristić/Alo!

Isidora Bjelica, Foto: Foto: Rajko Ristić/Alo!

Preminula je Isidora Bjelica. 

Kako nezvanično saznajemo umetnica je umrla u bolnici "Sveti Sava".

Isidora se godinama borila sa opakom bolešću, o čemu je često pisala kroz svoje knjige, ali i o čemu je često govorila u javnosti.

Pozvali smo njenu dugogodišnju prijateljicu i čuvenu novinarku i spisateljicu Vesnu Dedić koja je kada je čula, jauknula od bola.

- Ne,ne,ne,ne... Ja ne želim u ovo da poverujem. Nikako ne želim u ovo da poverujem. Molim Vas, samo ako je ovo istina imaću mnogo toga da kažem, sada sam ostala bez reči - rekla je Vesna potpuno šokirana i van sebe. 

Vesna Dedić

YouTube/printscreen

 Foto: YouTube/printscreen

Isidora Bjelica je rođena je u Sarajevu 10. decembra 1967. godine gde je i završila gimnaziju. Zatim je završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu (odsek dramaturgija) i magistrirala na istom fakultetu sa tezom "Tehnotriler kao savremeni oblik tragedije". Živela je i radila u Beogrdu. Bila je udata je za Nebojšu Pajkića sa kojim je dobila dvoje dece, Lava Grigorija Pajkića i Vilu Evangelinu Pajkić.

Kao TV autor radila je nekoliko projekata, od toga "Klot–Frket" na BK televiziji i BN televiziji, i Isidorin ljubavni vodič na televiziji Metropolis.

Autor je više od 40 knjiga posvećenih različitim generacijama.

Pročitajte i: