Ko to tamo peva
Screenshoot Youtube
Ko to tamo peva

Printscreen

Ko to tamo peva, Foto: Printscreen

Od izuzetne glumačke postave iz kultnog filma "Ko to tamo peva", sa nama su samo Slavko Štimac, Aleksandar Berček i Boro Stjepanović...

Ko to tamo peva

Printskrin

Ko to tamo peva, Foto: Printskrin

Pavle Vuisić, koji je glumio Krstića umro je pre više od tri decenije.

Pogledajte legendarnu scenu iz filma u kojoj je upravo on:

Dragan Gaga Nikolić, u filmu šlager pevač, umro je 11. marta 2016. godine, a Srbija je taj odlazak teško podnela. Legenda nas je napustila odzvanjalo je sa naslovnica svih prestoničkih novina.

Ko to tamo peva

Screenshoot Youtube

Ko to tamo peva, Foto: Screenshoot Youtube

Danilo Bata Stojković, genije, preminuo je 16. marta 2002.

O njegovim ulogama i nagradama izlišno je i pričati jer je bio jedan od retkih umetnika koji je osvojio brojna priznanja i 16 godina nakon smrti i dalje ostao u srcima publike sa ovih prostora.

Neda Arnerić, lepotica i velika glumica preminula je početkom ove godine, ostavila je oproštajno pismo, a brat ju je pronašao mrtvu za trpezarijskim stolom.

Taško Načić, (Kruševac, 7. april 1934 — Beograd, 26. mart 1993) je bio srpski glumac. Igrao je u pozorištu, na televiziji i u mnogobrojnim igranim filmovima.Najzapaženiju ulogu ostvario je u filmu "Davitelj protiv davitelja" (1984), za koju je nagrađivan na više festivala.

Ko to tamo peva

Screenshoot Youtube

Ko to tamo peva, Foto: Screenshoot Youtube

Za vas smo izdvojili i par zanimljivosti vezanih upravo za ovo filmsko ostvarenje:

1. Prvobitno je zamišljeno da to bude savremena priča, TV drama od pedesetak minuta. Odigrava se u autobusu GSP-a, a glavni lik bio je starac koji je krenuo da poseti sina koji služi vojsku u Beogradu.

2. U prvoj verziji dramu je trebalo da režira Goran Paskaljević, koji je odustao da bi počeo snimanje filma "Zemaljski dani teku".

3. Tada mladi reditelj i slikar Slobodan Šijan je predložio da se scenario promeni i da se umesto televizijskog snimi bioskopski film, na šta je Dušan Kovačević rado pristao.

Ko to tamo peva

YouTube/Printscreen

Ko to tamo peva, Foto: YouTube/Printscreen

4. Direktor filma bio je Nikola Popović, koji je ranije radio ogromne partizanske spektakle, poput "Bitke na Neretvi". On je najviše zaslužan što je "Ko to tamo peva" uprkos početnom odlaganju uopšte i snimljen.

5. Kako se Televizija Beograd nije bavila snimanjem filmova namenjenih bioskopu, morao je da se traži drugi producent. Krenulo je jurcanje okolo po filmskim preduzećima, da bi na kraju iza filma u nastanku stao tada moćni "Centar film".

6. Glavna uloga bila je namenjena Miji Aleksiću, koji je prvog dana snimanja obavestio redakciju Dramskog programa da se ne oseća dobro i da ne može da snima, te je snimanje otkazano.

Pročitajte još: