Lav Pajkić
Printscreen/YouTube
Lav Pajkić

Printscreen/YouTube

Lav Pajkić, Foto: Printscreen

Prošla su četiri meseca od smrti spisateljice Isidore Bjelice, a njen sin Lav Pajkić otkriva koliko su se od tada promenili životi njegovog oca Nebojše, sestre Vile i njega samog.

On je istakao da se vratio u porodični stan.

- Posle majčine smrti vratio sam se u porodični stan. Dokle će tako biti, videćemo. Izolovan sam od oca i sestre često, čisto preventivno. Nebojšu moramo da pazimo, u rizičnoj je grupi zbog godina ali i zato što je dijabetičar, svaki dan prima insulin, a osim toga, on je i pušač - ispričao je Lav, pa dodao:

Isidora Bjelica

Alo.rs

Isidora Bjelica, Foto: Alo.rs

- Lakše je kad smo svi zajedno. Oporavljamo se od gubitka zajedno i imamo priliku da sagledavamo situaciju u kojoj smo skupa. Bitno je da ne budemo odvojeni i usamljeni, najgore je kad je čovek usamljen. Može se reći da je to emotivno-strateški potez. Nebojši je najteže. Kroz poslednje stadijume bolesti je prolazio sa mamom, a i toliko godina su bili u braku -

Isidora Bjelica i Lav Pajkić

Facebook/isidorabjelicapajkic

Isidora Bjelica i Lav Pajkić, Foto: Facebook/isidorabjelicapajkic

- Kada je išla na preglede, veliko je mučenje za nju bilo da se popne na poslednji sprat stepenicama, pa sam je često nosio u naručju. To je trajalo neko vreme, pa smo iznajmili stan u prizemlju u centru grada, kako se ne bi mučila više. Tu je provela većinu vremena. Bilo je strašno gledati kako je mama svaki dan bliže smrti - rekao je Lav, pa dodao:

- Koliko god da se čovek priprema za to, i zna da to dolazi, opet je veliki šok. Iako znam da bi trebalo da pamtim lepe trenutke, ostala mi je zastrašujuća slika, kao i svima u familiji -

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Dejan

29.11.2020 13:52

Da njima je najteze. Uvukao se "komicar" u skupstinu a nama niko nikad umro nije.

zoran

29.11.2020 18:03

Jadno je šta su sve radili i šta rade i dalje..