Zlata Numanagic
Alo/Dejan Briza
Zlata Numanagic

Alo/Dejan Briza

Foto: Alo/Dejan Briza

Zlatu domaća publika najviše pamti po ulozi Lole Golubović u seriji "Srećni ljudi", pored toga imala je i zapaženu ulogu u TV ostavrenju "Nemanjići - rađanje kraljevine", ali ova umetnica, iako je u penziji, aktivno se angažuje u pozorištu, ali i na malim ekranima.

Zlata Numanagić

YouTube/printscreen

Foto: YouTube/printscreen

Numanagićeva se zbog lažnih informacija susrela sa neprijatnošću koja je lako mogla negativno uticati na njen glumački poziv, jer je pre četiri godine privremeno počela da se bavi ugostiteljstvom u inostranstvu.

- Pre četiri godine, moja prijateljica i ja smo držale restoran u Albaniji, u Sarandi, u jednom prelepom mestu na moru, prekoputa Krfa. Te godine, 2016. smo i završili, pošto je dogovor bio da kada ja dobijem moj posao moram da izađem iz tog posla. Tako je i bilo - otkriva umetnica za naš portal i dodaje:

Zlata Numanagic

Alo/Dejan Briza

Foto: Alo/Dejan Briza

- Na društvenim mrežama su izlazile informacije da ja kelnerišem po Albaniji, što nije tačno. To ometa moj posao, pošto ljudi misle da ja nisam ovde - govori naša sagovornica.

Zlata je progovorila o trenutnom glumačkom angažmanu i o ulozi koja je zahtevala temeljnu pripremu.

Jasmina Ana promocija knjige

Alo/Vladimir Marković

Foto: Alo/Vladimir Marković

- U penziji sam. Nisam ni u jednoj institucijalizovanoj kući. Radim dosta u "Pozorištancetu Puž", imam četiri naslova. Igram nekoliko predstava u privatnoj produkciji o Nemanjićima i o Svetom Savi. Već nekoliko sezona smo zapostavili predstavu o Milunki Savić, zove se "Legija časti". Glumim našu najveću heroinu, moguće da je najveća i u svetskim okvirima, pored Jovanke Orleanke - govori Numanagićeva za naš portal.

Kako je proticala priprema za ulogu velike istorijske ličnosti Milunke Savić i kakav je stav glumice Zlate Numanagić o fenomenu elitne prostitucije pogledajte u videu ispod teksta:

 

Pročitajte i: