Milena Radulović i Mika Aleksić
Alo.rs/ATA Images
Milena Radulović

ATA Images

Milena Radulović, Foto: ATA Images

Mnoge javne ličnosti podržale su gest Milene Radulović i devojaka koje su prošle kroz istu torturu, a među prvima se javno oglasila Danijela Štajnfeld, takođe glumica koja je sličnu priču ispričala neki mesec ranije.

Danijela Štajnfeld

Instagram

Danijela Štajnfeld, Foto: Instagram

- Bravo, uz tebe sam - poručila je Danijela koleginici Mileni, dok je pevačica Marija Šerifović bila oštrija.

Marija Šerifović

Privatna arhiva

Marija Šerifović, Foto: Privatna arhiva

- Električna stolica - napisala je Šerifovićeva na Tviteru komentarišući slučaj koji drma našu zemlju poput zemljotresa.

I dok mnogi javno komentarišu da Aleksić zaslužuje odmazdu, u Krivičnom zakoniku Srbije predviđena je zatvorska kazna za silovatelje u trajanju od pet do 14 godina.

Milena Radulović

ATA Images

Milena Radulović, Foto: ATA Images

Podsetimo, u potresnoj ispovesti koju je dala za „Blic“, Radulovićeva je ispričala da se upisala u Aleksićevu školu glume kada je imala 11 godina, a da je seksualno zlostavljanje prvi put doživela šest godina nakon toga. Tada je imala 17 godina, a Aleksić 61.

- Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se - rekla je na početku svoje ispovesti i dodala da je dugo verovala da je jedina Aleksićeva žrtva.

- Do tog trenutka nisam pomislila da je tako nešto moguće. Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam ubeđena da sam jedina. Bio je to šok. Slom - ispričala je Milena i objasnila da o detaljima zlostavljanja ne želi da priča za medije jer je, kako je objasnila, sve već kazala policajcima.

Glumica Milena Radulović koja je optužila Miroslava Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje, bila je najbolji student na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi njegove supruge Biljane Mašić. Milena je diplomirala 2017. godine sa prosečnom ocenom 9,46.

- Mika je vodio računa da se seksualno zlostavljanje dogodi u toku časa, ali u sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici, ili u periodu kada se zbog prijemnog na FDU intenzivira rad. Nije ostavljao prostor da neko posumnja da se tu dešava nešto užasno - istakla je glumica i objasnila zbog čega je dugo ćutala.

Milena Radulović i Mika Aleksić

Alo.rs/ATA Images

Milena Radulović i Mika Aleksić, Foto: Alo.rs/ATA Images

- Njegova manipulacija i ide ka tome da vam usadi ogroman osećaj odgovornosti, saučesništva, krivice. I, na kraju, strah da ćete u tome ostati sami - ispričala je Milena i objasnila da je Aleksić istu šemu seksualnog zlostavljanja sprovodio i sa drugim devojkama koje su ga takođe prijavile policiji.

Kroz školu „Stvar srca“ koju je godinama vodio Miroslav Mila Aleksić prošli su mnogi poznati glumci, poput Nikole Koja, Viktora Savića, Vuka Kostića, Nikole Đurička, Borisa Milivojevića, Marije Bergam, Mirke Vasiljević, Mirjane Joković, Nade Macanković...

- U novembru se pojavila nova Mikina žrtva. Maloletna, meni do tada nepoznata, pozvala me je, a zatim smo se povezale. Povezale smo se sa još nekoliko devojaka, razgovarale i odlučile da je vreme da ovo prestane. S ovom svešću, skrivanje zločina i prećutkivanje bilo bi jednako što i sam zločin. Postale bismo saučesnice ako bismo sada prećutale neposredno znajući da postoji još pet potencijalnih novih maloletnih žrtava - objasnila je Milena Radulović.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (3)

DUDA

18.01.2021 10:50

TREBA GA UBITI, 70.GOD.SKORO,STRVINA JEDNA MATORA, SMRTNA KAZNA JE ZAKON, IL BAR DOŽIVOTNA RODIJA I SAMICA

DUDA

18.01.2021 10:52

KOLIKO MOŽE JOŠ DA ŽIVI NA ROBIJI, KAD SAD IMA 68.GOD. STRVINA MATORA, TO NIJE ČOVEK

Миодраг

18.01.2021 11:11

Човек је само осумњичен и тек треба да се утврди да ли је крив и колика је његова кривица а кренула кампања да се човек спржи на електричној столици, запали на ломачи и ко зна шта још. Па има ли чега позитивног у главама људи или само жеља за злом, убијањем и осветом. Чак и ако јесте крив, шта је са хришћанским мотивом да треба праштати? Мржња је зло, одакле год да долази.