Izložba Marko Tomić
Promo
Izložba Marko Tomić

Promo

Izložba Marko Tomić, Foto: Promo

Marko je ubrzo razvio svoju filozofiju i umetnički pravac koji je nazvao konektivizam. Kroz svoja umetnička dela, Tomić ostvaruje misiju da poveže ljude sa nevidiljivom, nematerijalnom, ali sveprožimajućom energijom.

- Slikam nevidljive i nedodirljive čestice, koje predstavljaju neki potpuno novi svet. Kada je predamnom bleo platno, čestice mi pokazuju apstraktnu energiju kroz boje i oblike, slikam to što mi se prikazuje, ali tu zapravo nema ničega. Ovu metodu i umetnički stil sam nazvao konektivizam: povezujem se sa onim što vidim u tom trenutku, što je nevidljivo ali uvek prisutno, kanališući kroz svoja dela ljudsku povezanost sa nematirajalnom, prožimajućom energijom – objašnjava Marko svoj umetnički pravac.

Posle godinu dana, Marko se vraća u Beograd kako bi domaćoj publici predstavio nova umetnička dela, ali ne u galeriji, već u drugačijem ambijentu, izlazeći iz okvira konvencionalnog. Izložba “Jedna nedelja ljubavi” biće otvorena u sredu 23. septembra u 18 časova, a posetioci će tokom nedelju dana moći da uživaju u Tomićevim umetničkim radovima do 30. septembra u prostoru Vinoteke bar&shop Neimar, na adresi Braničevska 12a.

PROČITAJTE JOŠ: