Miloš Biković
printscreen/instagram
Miloš Biković

printscreen/instagram

Miloš Biković, Foto: printscreen/instagram

Jedan od trenutno najpopularnijih glumaca u Srbiji i Rusiji, Miloš Biković (33), nedavno je dobio rusko državljanstvo, a sada se našalio i na temu ženidbe sa Ruskinjom.


Naime, gostujući na RTS-u je istakao da ima dve domovine i da će nastaviti da zbližava dva naroda, a sa osmehom je istakao da, ako se oženi Ruskinjom, može da kaže da je to uradio iz ljubavi.

- Otkako sam otišao u Rusiju, osećam se kao deo tog društva. Kao kod kuće, u svojoj Srbiji. Ovo je za mene dodatna potvrda i čast. Sad je samo sve to ozvaničeno. Već sedam godina tamo živim i stvaram - kaže poznati glumac.

Sad je sigurno da, ako se oženi Ruskinjom, svi će znati da je to učinio zbog ljubavi, a ne zbog pasoša.

Na pitanje da li to znači da ima nešto da najavi, rekao je:

- Nemam.

O tome kako se tako dobro uklopio u rusko društvo, Biković na prvom mestu ističe same Ruse.

- To najviše govori o njima i koliko oni poštuju kulturu i delatnike kulture. U vreme kada svi zatvaraju granice i kada se ljudi dodatno otuđuju, oni čine jedan ovakav gest i to je jedno dodatno zbližavanje dva naroda - objasnio je glumac.

Srpska kultura je nešto što ga je formiralo i nešto što promoviše i trudi se da proslavi gde god može.

- Pošto sam već neko vreme deo i ruske kulture, mogu slobodno da kažem da je sve to deo jednog koda, da su nam vrednosti iste. Slovensko poreklo, istorija, dominantno pravoslavno-hrišćanski sistem vrednosti. Snažan islamski faktor, gde i u jednoj i drugoj državi imamo našu braću, sugrađane muslimane, koji čine važan deo u formiranju kulturnog života- ističe Biković.

Uprkos tome što je Rusija najveća zemlja na svetu, mnogi Rusi znaju za Srbiju i svi gaje simpatije i pozitivno mišljenje o Srbima.

Pročitajte još