Vesna Dedić
Foto: privatna arhiva
Vesna Dedić

Foto: privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

Kada je pre mesec dana uvedeno vanredno stanje u našoj državi zbog epidemije koronavirusa, niko nije mogao ni da predpostavi da ćemo Uskrs slaviti u kućnoj izolaciji i u vreme policijskog časa. Ipak, svi koji se budu trudili da novonastalu situaciju posmatraju kao izazov, a ne kao problem izaći će iz cele situacija sa mnogo manje problema.

Ove godine praznike nećemo slaviti kao što smo navikli, jer mnogi će biti odvojeni od svojih porodica, ali je bitno da upravo svojim postupanjem i time što ostajemo kod kuće pokažemo koliki smo hrišćani uoči velikog praznika jer želimo da zaštitimo sebe i druge.

- Ne postoje najranija i najlepša sećanja na Uskrs. Postoji samo moja potreba od kad znam za sebe da mi svako jutro bude kao uskršnje jutro, a svako veče kao badnje veče. Ne uspeva mi uvek ali se sa mnogo volje, nade, suzdržavanja i odricanja pre svega od loših misli trudim da bude tako i meni i onima sa kojima na bilo koji način delim jutra i večeri - kaže Dedićka.

Voditeljka kaže da je slavila praznike u mnogo gorim uslovima od postojećih i da dok imamo život i zdravlje, sve ostalo možemo postići i dočekati.

- Slavila sam ja Uskrs i bila radosna i u mnogo gorim okolnistima nego što je izolacija. Dok smo živi i zdravi mi i oni koje volimo ne postoji izolacija koja može da mi pokvari plan da na uskršnje jutro budem nasmejana, makar taj sunčan dan gledala samo kroz prozor višespratnice. Nije najgora izolacija ona u koju te stave drugi već ona u koju sam sebe staviš, zato samo rokovnik u ruke i planirajte šta ćete sve uskoro uraditi da biste narednog Uskrsa bili radosniji - rekla je voditeljka.

Vesna Dedić

Foto: privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

Potreba vernika je i da se pričeste nakon uskršnjeg posta i da prisustvuju službi u crkvi, ali u ovoj situaciji kada je najveći neprijatelj nevidljiv, to nije preporuka nadležnih.

Neki od nas se upravo u ovo vreme kada moramo da pokažemo disciplinu i solidarnost, kao i da se odreknemo života na koji smo navikli, suočavaju možda i sa najvećim izazovima u svom životu.

Dosta se govori o tome kako će ova situacija uticatii na kolektivnu svest ljudi, a mnogi su već došli do zaključka da više ništa neće biti isto kada su u pitanju međuljudski odnosi, a razlika je u tome što su nečija predviđanja pozitivna, dok ima i stavova o negativnim promenama.

Vesna Dedić

Foto: privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

- Uvek bolje prolaze u životu žene koje nisu savršene, kojima možeš da dodaš ono ali kada pričaš o njima. Pametna ali ružna, Lepa ali glupa, erotična ali kurva, uspešna ali nema dece, Divna majka ali deca idioti, verna ali budala, obrazovana ali primitivna itd. Možemo li da prihvatimo da postoje žene bez ali?! Žena može da bude pametna i lepa, erotična i moralna, uspešna i divna majka divne dece, verna i harizmatična, obrazovana i moderna... Kome to nije jasno? Da li bi doktorki Dariji Kisić Tepavčević više verovali da ne ide kod frizera? Da li je ženstvenost mrlja na radnoj biografiji? Zavist uništava i zavidne i njihove žrtve! Hajde malo da budemo ljudi bez zavisti! Nije teško - zaključila je voditeteljka na kraju.