Patrijarh Pavle
Agape/printskrin

 

Patrijarh Pavle

Agape/printskrin

Patrijarh Pavle, Foto: Agape/printskrin

Sredinom devedesetih glumac Rastko Lupulović, tada član benda "Kanda Kodža i Nebojša", oduševio je publiku u "Otvorenim vratima", osvojio prestižnu nagradu na Sterijinom pozorju i na vrhuncu popularnosti 1996. odlučio je da se zamonaši. Bio je monah u manastiru Visoki Dečani, njegovo crkveno ime je Ilarion, a 2013. postavljen je za igumana manastira Draganac.

Otac Ilarion

Youtube/Printscreen

Otac Ilarion, Foto: Youtube/Printscreen

Takođe, i rođeni brat Miloša Bikovića, Mihailo Biković, odabrao je isti put. On je već godinama u manastiru Jovanja, gde je starešina, a više puta je u javnosti govorio o tome da je ponosan na uspeh svog mlađeg brata.

Mihailo Biković

printscreen

Mihailo Biković, Foto: printscreen

Majka Bogoljuba Karića, pokojna Danica Karić, godinama je bila monahinja u Pećkoj Patrijaršiji. Preminula je krajem decembra 2019. u 102. godini

Angelina Dašić, majka osnivača grupe "Legende", Zorana Dašića - Daše, postala je monahinja 1990. godine. Kako mediji otkrivaju, ona je vrlo cenjena i poštovana kao monahinja, i priznata u celoj Evropi. Uživala je i naklonost pokojnog patrijarha Pavla, koji ju je zamonašio u manastiru Rakovica u Beogradu.