Vuk Kostić
Screenshoot Youtube
Vuk Kostić

Screenshoot Youtube

Foto: Screenshoot Youtube

Reč je o Mihajlu Kostiću, pljaki, koji je nakon čije smrti su dve ulice dobile nazim po njemu, jedna je u Zemunu (Pljakina ulica), a druga na Zvezdari (ulica Mihajla Pljake Kostića).

Vuk Kostić

Printscreen

Foto: Printscreen

Bio je glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a igrao je u velikom broju domaćih filmova i serija. Karijeru na filmskom platnu započeo je 1957. ulogom tabadžije u ostvarenju "Subotom uveče", a poslednju ulogu odigrao je kao Milutin Nedić u seriji "Đeneral Milan Nedić" (1999).

Mihajlo Kostić Pljaka

Screenshot Youtube

Foto: Screenshot Youtube

Pljaku pamtimo i kao Pavla iz "Povratka otpisanih", po filmu "Ljubičice", a bio je, između ostalog, i šef obezbeđenja u "Sivom domu".

Retko ko je primetio da je u kultnoj i višestruko repriziranoj seriji "Srećni ljudi", snimljenoj 1993. godine, imao epizodnu ulogu.

On u seriji tumači ulogu upravnika kafilerije dolaze Vukašin Golubović i Neca u potrazi za izgubljenim Simom, a ono što mnogi komentarišu jeste sličnost između Vuka i njegovog oca.

Mihajlo je preminuo u 2001. godine nakon duge borbe sa opakom bolešću. On je izgubio borbu sa leukemijom, od koje je preminuo u svojoj 67. godini života.