Andreja Pejić
Profimedia
Andreja Pejić

Profimedia

Andreja Pejić, Foto: Profimedia

Andreja, rođena kao Andrej Pejić odrasla je u Bosni i Hercegovini. Roditelji Jadranka i Vlada razveli su se kada je imala samo pet godina.

Tokom rata, devedesetih Andrej je sa porodicom i bratom izbegao u selo Vojska u okolini Svilajnca.

Andrej je sa svojih 17 godina radio u jednom restoranu brze hrane, tamo ga je uoćio jedan poznati modni dizajner koji je primetio njegovu harizmu.

Andreja Pejić kao Andrej

screenshot Youtube

Andreja Pejić kao Andrej, Foto: screenshot Youtube

Pejić ubrzo počinje da radi kao androgeni maneken, radio je sa najuticajnijim modnim kreatorima, za najpoznatije modne kuće i postao je popularan u svetu.

Pokojni Dejvid Bouvi angažovao ga je u spotu "The Stars (Are Out Tonihgt)".

Andreja Pejić kao Andrej sa bakom

screenshot Youtube

Andreja Pejić kao Andrej sa bakom, Foto: screenshot Youtube

Godine 2014. Andrej je promenio pol i predstavio se svetu kao Andreja Pejić. Danas je Anreja jedna od najpoznatijih manekenki na svetu, a zahvaljujući ovom statusu ima prilike da prisustvuje raznim glamuroznim događajima, putuje svuda po svetu i slika se za najuticajnije modne magazine.

Pročitajte još:

Komentari (1)

gavrilovic

17.05.2017 08:25

Andreja Pejica je neko dobro nasamario i potpuno mu unistio karijeru.Bio je HARIZMATICAN I POSEBAN,sada izgleda kao milioni zenskih primeraka koji pokusavaju nesto u modnom svetu.Ne lici ninasta i potpuno je izgubio harizmu.Dosadno mi je cak i da ga gledam kao "zensko".Umesto glamura i divljenja izaziva samo sazaljenje.Andrej,mnogo si pogresio sa glupostima oko "promene pola".To je nemoguca misija.Zena nisi postao, a izgubio si SEBE.