Tri godine od smrti Nebojše Glogovca
E stock
Tri godine od smrti Nebojše Glogovca

E stock

Tri godine od smrti Nebojše Glogovca, Foto: E stock

Porodica, prijatelji, kumovi i nekolicina poštovalaca okupili su se na Novom Groblju oko 11 časova, gde je održan trogodišnji pomen.

Na obeležavanju tri godine od smrti legendarnog glumca bili su Nebojšin otac Milovan, supruga Milica Šćepanović, sin Gavrilo, kum Vojin Ćetković sa suprugom Slobodom Mićalović, glumica Milena Vasić, kao i još nekoliko bliskih ljudi.

Glogovac je iza sebe je ostavio troje dece - sinove Miloša i Gavrila koje je dobio sa Minom Glogovac, te ćerkicu Sunčicu koju je dobio sa Milicom Šćepanović.

Jedan od najpopularnijih srpskih glumačkih zvezda rodio se 1969. godine u Trebinju. Kada je imao samo 7 godina preselio se sa porodicom u Pančevo.

Prvu ulogu ostvario je u seriji "Bolji život", u kojoj je igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića.

Nakon završene srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a posle dve godine se predomišlja i upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Prvi film u kojem se pojavio jeste u "Vukovar, jedna priča", gde je igrao lik vojnika Fadila. Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu "Ubistvo sa predumišljajem", gde je tumačio lik Bogdana. Nakon toga ređale su se uloge u ostvarenjima "Do koske", "Bure baruta", a veliku popularnost stekao je u seriji "Porodično blago" u kojoj je igrao Zlatka Gavrilovića.

Dobitnik je i brojnih nagrada, kao što su "Zlatna arena", nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nagrada Zoran Radmilović, Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje i drugih.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: