Admir Šehović
printscreen
Admir Šehović

printscreen

Admir Šehović, Foto: printscreen

Iako njegovo ime nije poznato širokom auditorijumu, Admira Šehovića mnogi pamte po ulozi dečaka Milana iz kultnog filma iz devedesetih "Lepa sela lepo gore".

Od te 1996. godine prošle su dve i po decenije, a Admir se i danas bavi glumom. Ipak, kako je odabrao "daske koje život znače" publika nema priliku da ga gleda na malim ekranima.

- Film je sniman 1996. u okolini Prijepolja. Ja sam najviše ličio na Bjelogrlića i za ulogu Milana izabran sam među stotinak dečaka. Halila je tumačio Miloš Đuričić iz Višegrada i zato je gradom počela kružiti priča da su nam uloge dodelili s razlogom jer su navodno hteli da zbog rata u zemlji Srbin glumi muslimana i obrnuto. Tek sam pre nekoliko dana od Dragojevića saznao da je to zaista bila njegova želja, ali da se radilo o slučajnosti da, eto, ja ličim na Bijelu - ispričao je jednom prilikom Šehović.

- U sećanju mi je najupečatljivija scena kada je kamenom trebalo da udarim Micu Trofrtaljku. Snimanje je obustavljeno jer smo čekali da se napravi kamen od gume i zato sam valjda taj rekvizit doživeo kao nešto jako važno pa smo scene više puta ponavljali jer bih ja, nakon što udarim Micu, krenuo da uhvatim kamen plašeći se da će odleteti u provaliju - dodao je tada glumac.

Admir Šehović

printscreen

Admir Šehović, Foto: printscreen

Kako on izgleda pokazao je voditelj Slobodan Šarenac kada je nedavno objavio zajedničku fotografiju sa njim.