Isidora Suzana
Instagram/YouTube
Isidora Suzana

Instagram/YouTube

Isidora Suzana, Foto: Instagram/YouTube

Preminula je Isidora Bjelica.

Kako nezvanično saznajemo umetnica je umrla u bolnici "Sveti Sava".

Isidora se godinama borila sa opakom bolešću, o čemu je često pisala kroz svoje knjige, ali i o čemu je često govorila u javnosti.

Isidora Bjelica

Instagram

Isidora Bjelica, Foto: Instagram

Njena dugogodišnja prijateljica Suzana Mančić, jedva je od tuge i bola uspela da priča. 

- O Boze dragi, tako mi je žao! Većeg borca nisam poznavala, vecu žedj za životom, plodnog, neumirnog pisca i uvek vedru osobu. Imala je sigurno paklene periode, ali se nije žalila, već je svoj bol i patnju pretočila u knjige koje su pomoć i potpira drugima. Dolaskom u Beograd donela je jednu potpuno drugu energiju, njene emisije su bile drugačije od ostalih, njene kolumne, njeni stavovi, hrabrost, lucidnost... zenstvenost ... Uvek je bila posebna, i po karakteru i po stilu, vatromet boja i energije se ugasio. Ne mogu da verujem. Saučešće porodici, nema utehe - neutešna je Suzana. 

Isidora Bjelica je rođena je u Sarajevu 10. decembra 1967. godine gde je i završila gimnaziju. Zatim je završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu (odsek dramaturgija) i magistrirala na istom fakultetu sa tezom "Tehnotriler kao savremeni oblik tragedije". Živela je i radila u Beogrdu. Bila je udata je za Nebojšu Pajkića sa kojim je dobila dvoje dece, Lava Grigorija Pajkića i Vilu Evangelinu Pajkić.

Isidora Bjelica

Instagram

 Foto: Instagram

Kao TV autor radila je nekoliko projekata, od toga "Klot–Frket" na BK televiziji i BN televiziji, i Isidorin ljubavni vodič na televiziji Metropolis.

Autor je više od 40 knjiga posvećenih različitim generacijama.

Pročitajte i: