Rajko Dujmić
YouTube/printscreen
Rajko Dujmić

YouTube/printscreen

 Foto: YouTube/printscreen

Rajko je javnosti postao poznat kao frontmen benda “Novi fosili” i čovek koji je najviše truda uložio u opstanak ove grupe, ali su nakon toga u njegovom životu krenuli da se nižu skandali.

Grupa “Novi fosili” osnovana je 1969. godine, ali je tek osamdesetih postala zapažena. Svi članovi su ostali na okupu do 1991, kada su se razišli, da bi se ponovo okupili da zajedno nastupaju 2005. godine, kada su održali konecert u Zagrebu i nastavili da rade u tom sastavu do aprila 2012, kada je iznenada preminuo bubnjar Nenad Šarić.

Ipak, dve godine kasnije Dujmić je izbačen iz benda, što ga je veoma pogodio. Članovi benda kasnije su ispričali kako su Rajka 2014. izbacili iz “Novih fosila” jer nije bio u stanju da radi tri sata na sceni. Dujmić je potom tužio ostale članove benda zato što su kasnije hteli da nastupaju pod imenom “Novi fosili”, što im je on zabranio.

Rajko Dujmić

Printscreen

Foto: Printscreen

- Nažalost, još smo na sudu jer nas je Rajko Dujmić tužio zbog imena ‘Novi fosili’. Zabranio nam je upotrebu tog imena - rekla je u januaru prošle godine pevačica i voditeljka Sanja Doležal (56).

Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Colnago nastupaju od 2014. pod drugim imenom.

- Žao mi je što se sve ovo dogodilo jer mislim da takav bend kao što su ‘Novi fosili’, koji ove godine slave 50 godina postojanja, nije zaslužio jednu ovakvu mrlju u svom postojanju - rekla je tada Doležal i dodala da je Dujmić genijalac i najbolji muzičar na našim prostorima.

Problemi sa zakonom:

Rajko Dujmić je nakon izlaska iz benda ponovo bio u centru pažnje javnosti 2015. godine, kada je zadržan 30 dana u pritvoru kako ne bi uticao na svedoke ili ponovio krivično delo.

Policija ga je prethodno privela jer je suprugu Snežanu zgrabio za vrat i silom je pokušao da je izbaci iz stana dok je bio pijan. Komšije su tada pozvale policiju zbog buke.

- Bili smo zajedno u stanu. Ceo dan je pio i puštao svoje dve omiljene pesme dive Vitni Hjuston koju obožava. Skupile su mu se emocije, počeo je da plače i odjednom je bez razloga postao agresivan. Zgrabio me za vrat i pokušao silom izbaciti iz stana. Susedi su čuli buku, uplašili se i zvali policiju - izjavila je tada Snježana Dujmić.

Pročitajte još:

Rajko je tada bio optužen za nanošenje teških telesnih povreda. Pretile su mu čak tri godine zatvora. Ipak, zbog tog slučaja Dujmić je dobio i šest meseci uslovno, uz dve godine.

Boravak u zatvoru 2015. Rajku je teško pao. Navodno je neprestano bio pod lekovima, a radovao se samo posetama svoje supruge koja je dolazila svaki dan.

Rajko Dujmić

YouTube/printscreen

 Foto: YouTube/printscreen

Deset godina pre toga, 2005, policija je Dujmića uhapsila zbog posedovanja kokaina.

Rajko Dujmić je, kako su pisali mediji, 2018. uspeo da se reši alkohola i droge, koji su mu poslednjih godina pravili pakao od života.

Jedan od osnivača Novih fosila dugo se borio s problemima zbog kojih je najviše trpela njegova porodica, supruga Snježana i sin Tin, ali i članovi benda s kojima je nastupao više od četiri decenije.

Bilo je priča čak i da se bavio preprodajom, ali je hrvatska policija to ubrzo demantovala.

Nakon izlaska s lečenja Dujmić se oglasio u javnosti s predlogom da državni organi spreče prodaju alkohola i cigareta.

- Još pušim cigarete, ali ne i travu, a to je velika razlika. Znam da ima mnogo ljudi koji su u istoj situaciji u kakvoj sam ja nekada bio. Moj savet je da se ukinu nikotin i alkohol, pa će se tako sprečiti narkomanija i ostale vrste zavisnosti. Apsolutno je moguće rešiti se zavisnosti - rekao je muzičar.

Rajko Dujmić

YouTube/printscreen

Foto: YouTube/printscreen

Prošle godine (2019) Dujić je takođe završio u pritvoru zbog prijave supruge Snježane, ali se tada isticalo da nije reč o porodičnom nasilju, kako su pisali hrvatski mediji. Kako je tada bio prilično bolestan, jedva je disao i hodao, smešten je u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj, a iz pritvora je pušten posle tri meseca.

Pročitajte još: