Marko Vasiljević
Instagram
Marko Vasiljević

Instagram

Marko Vasiljević, Foto: Instagram

Šira publika imala je priliku da upozna mladog glumca kroz seriju “Tajne vinove loze”, a sem što je pokazao da je pred njim blistava karijera, Marko Vasiljević je otkrio da u slobodno vreme ima dodatni posao. Naime, on se okrenuo ka poljoprivredi, te se nada da će mu novo zaduženje u jednom trenutku doneti i dodatne prihode.

- Umem svašta da radim kada je u pitanju rad na njivi, ali i ne umem ništa. S obzirom na to da sam tek počeo, imam dosta da učim - kroz osmeh kaže mladi glumac, te ističe šta mu je glavna preokupacija:

- Moj otac peče rakiju od kada znam za sebe. To je nešto što me zanima i što bih voleo da naučim. Trenutno najviše volim da nakon završenog posla sednem i malo uživam u tome šta sam uradio. Nije mi zasad ništa teško.

On ističe da trenutno samo pomaže svojoj porodici, dok brat i stric najviše rade, ali da u budućnosti planira ozbiljno da se tome posveti. Kako ističe, nisu tačni napisi da trenutno živi od poljoprivrede, ali da jeste uložio novac u tu sferu, te se nada da će mu se u narednom periodu to isplatiti.

- Za svojih 30 godina još nisam zaradio od poljoprivrede. To su neki novinari izvukli iz konteksta, te je ispalo da od glume nemam da živim pa se bavim i poljoprivredom. To su gluposti - kaže Marko, te dodaje:

- U ovo što sam uložio novac, narednih pet godina nema prihoda, samo rashodi - šaljivo zaključuje.

Marko Vasiljević

youtubeprintscreen

Marko Vasiljević, Foto: youtubeprintscreen

Retkost je da neko ko ide uzlaznom putanjom u glumi krene putem poljoprivrede, međutim, zvezda serije “Tajne vinove loze” ističe da je ponosan zbog toga.

- Nisam nailazio na predrasude. Ne vidim ništa loše, ni sramno u tome, baš naprotiv - ističe Vasiljević, te otkriva imaju li prijatelji običaj da ga nazovu da im pomogne oko nekih sličnih poslova na selu:

- Nažalost sve manje. Pre je toga bilo uvek, a sada jednostavno obaveze ne dozvoljavaju - dodaje on.

Pre uloge u seriji “Tajne vinove loze”, Marko je ostvario zapažene role u seriji “Ubice mog oca” i filmu “Zaspanka za vojnike”, a kako je svojevremeno ispričao, opušta ga rad na njivi.

- Moj otac je verovao da ćemo brat i ja biti bolji đaci i ljudi ukoliko nas preko leta povremeno pošalje da radimo za dnevnicu. Govorio je: “Eto, tako će vam izgledati život ukoliko ne budete zagrejali stolicu”. Iako sam od tog posla imao lep džeparac, nije mi se dopadalo da mi to bude svakodnevica. Danas, kada sam uspeo u glumačkom poslu, rad na njivi dođe mi kao relaksacija - rekao je Marko prošle godine za “Story”.

Plan mi je da ne zavisim finansijski od glume

Marko objašnjava da su glumci na početku karijere obično u teškoj poziciji.

- Ja i radim trenutno, ali veliki broj mojih kolega ne radi već godinu dana. I to je ozbiljan problem. Moj plan je da nekad sutra ne zavisim finansijski od glume. Možda ću samo od glume moći da živim, ali sve to može preko noći da se promeni - iskren je glumac.