Lorena Haliti
Profimedia
Lorena Haliti

Profimedia

Foto: Profimedia

 Taman pošto smo pomislili da su se albanske javne ličnosti smirile sa direktnim provokacijama, o izazvala je novi haos na mrežama.

Naime, ona je na svom Tviter nalogu podelila kako u toku vožnje srpskom vozaču pušta albanske pesme, a on se naknadno njenim poslodavcima požalio na direktnu provokaciju manekenke, objašnjavajući da to nije bilo u redu sa njene strane, jer je on profesionalno i korektno obavljao svoj posao, dok je ona po imenu i prezimenu prepoznala da je reč o Srbinu. U video snimku koji je podelila na društvenoj mreži manekenka se nasmejala i pustila muziku. On je takođe u mejlu žalbe naveo da je odnos Albanije i Srbije još uvek vrlo osetljiva tema, da je u ratu na Kosovu izgubio oca i da je siguran da bi u suprotnoj situaciji, da je on njoj puštao srpske pesme, ona još brže uputila žalbu kompaniji Uber.

Lorena Haliti

Profimedia

Foto: Profimedia

Kada je stvar eksalirala do mere da joj je Uber ugasio nalog na njihovoj platformi, ona je obrisala tvit u kojem se hvalila svojim postupkom i tvrdila kako “Uber podržava ksenofobiju i etničku diskriminaciju” pa su je zato zabranili.

“Neću više da ćutim. Vaš srpski vozač podneo je žalbu mom poslodavcu zato što sam slušala albansku muziku u toku vožnje. Nastavili ste da podržavate ksenofobiju i etničku diskriminaciju zabranjujući me bez ikakave istrage. Ovo je odvratno i nepodnošljivo”, napisala je manekenka.

Lorena Haliti

Profimedia

Foto: Profimedia

Kao i na objave Due Lipe i na ovim tvitovima zaređao se niz kako srpskih tako i stranih komentara.

“Trpaj”, “Zaslužila si”, “Kosovo je Srbija”, “Ostavi se mreža”, “U tvom obrisanom tvitu se jasno vidi da ti je bila namera da provociraš vozača”, “Bravo za Uber”, “Ućuti, nisi u pravu”, bili su samo neki od komentara na Loreninim objavama.

PROČITAJTE JOŠ: