Hašim Kučuk Hoki
Screenshot Youtube
Hašim Kučuk Hoki

Screenshot Youtube

Foto: Screenshot Youtube

Kakvu životnu priču ima Hašim Kučuk Hoki. Prvi se skinuo i izazvao skandal, imao je deset brakova, hapšen je u Americi zbog bigamije, pratili su ga skandali, a Tita je voleo više od svega.

Hašim Kučuk Hoki rođen je 1946. godine u Fojnici, u veoma siromašnoj porodici. U detinjstvu je bio čobanin, a sa petnaest godina prvi put se oženio pastiricom u koju se zaljubio. Godine 1967. otišao je u vojsku, gde je naučio da čita i piše. U rodnom gradu je zbog čistog i snažnog glasa punih četrnaest godina bio mujezin - s minareta je pozivao vernike na molitvu.
Pažnju je privlačio i "bitlsovskim" imidžom, dugačkom kosom i tamnim naočarima, imidžom je više podsećao na "rokera", a ne da dolazi iz folk miljea.

Hašim Kučuk Hoki

Screenshot Youtube

 Foto: Screenshot Youtube

Godine 1972. našao se u centru nesvakidašnjeg skandala - go do pojasa slikao se za poster tada tiražnog lista “Sanja”, što je šokiralo konzervativnu javnost. Treba imati na umu da su u to vreme pevači na festivalima, i zabavnim i narodnim, nastupali u odelima, neretko s leptir-mašnom. 

U životu je imao tri velike ljubavi - žene (iza sebe ima 10 brakova), decu (ima 11 dece, šest sinova i pet kćerki) i Josipa Broza Tita (dva sina mu se zovu Alija-Tito i Dario-Tito).

Početkom osamdesetih povukao se sa muzičke estrade, a zatim je otišao da živi u Ameriku. Tamo je, međutim, 1991, bio osuđen na zatvorsku kaznu jer je u isto vreme bio u zakonskoj vezi sa dve žene, a uz to izgubio je svu svoju imovinu koju je stekao u Americi. Iako osuđen nije služio zatvorsku kaznu jer je bio deportovan u Jugoslaviju. Nakon toga mu je neko vreme bio zabranjem dolazak u SAD.

Hašim Kučuk Hoki

Screenshot Youtube

Foto: Screenshot Youtube

Po povratku iz Amerike živeo je u iznajmljenom stanu u Novom Sadu sa suprugom Miljanom, sinom Darijom Titom i ćerkom Unom.

Nameravao je da se vrati na estradu, ali je poginuo 26. novembra 2002. godine u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd-Subotica, kod Kovilja. Sahranjen je na lokalnom groblju u banatskom selu Sakule, gde je u iznajmljenom stanu živeo sa svojom desetom suprugom i njihovo dvoje od jedanaestoro dece.

Bio je poznat kao čovek koji nikada nije krio svoju strast prema ženama. Govorio je da nije bio zavodnik, već da je jednostavno voleo i poštovao žene.

- Bio sam prema njima pravi džentlmen, a može se reći da su i one mene volele. Dopadao im se moj imidž, kavaljerstvo, ali i lepe pesme. Drago mi je što danas mogu da kažem da nikad nijednu ženu nisam povredio. Bio sam prema svima dobronameran.