Jelena bin Drai
Instagram
Jelena bin Drai

Instagram

Foto: Instagram

"Jadnica u haremu", "Ne mora da bude lepa, kad joj muž uvek ima novu i lepšu. Koji si redni broj?", glasili su samo neki od komentara.

Srpska lepotica potom je odgovorila svima koji su joj uputili ovakve prozivke.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Partners in crime

A post shared by Jelena Bin Drai (@jelenabindrai) on Feb 28, 2020 at 10:21am PST

- Poslovice i izreke su deo svakodnevnog govora, izrazi su velikog iskustva, uvek nose pouku i putokaz za društveno i moralno ponašanje. To su mudrosti potekle iz naroda koje se uvek prihvataju kao istina. Najčešće su sažete kao filozofske misli koja često ima ritmičnost svojstvenu narodnim pesmama. Ova zbirka kao uostalom i sve druge narodne umotvorine poput moje omiljene "prodala veru za večeru" jasan su dokaz koliko su ovi divni produhovljeni pojedinci duboko religiozni, koliko su rečiti,kako prosto, ali opet lepo i uzvišeno, a često puta i jedrim humorom jednostavno iskazuju osećanje, bez da su ikada čuli za pravila po kojima se slažu misli u lep govor i besedu - napisala je Jelena i dodala:

- Poslovice, izreke i zagonetke krasi bogatstvo duha i izvanredan smisao za humor i satiru. Pojedine narodne umotvorine su oblik narodne književnosti koja se u narodu najduže održala, te se i danas koristi u 21. veku među pojedincima, evo ove vrste. Laku noć svirači, pesmom ste me opili, laku noć svirači, dušu ste mi dirnuli - zaključila je misica.

Komentari (1)

Maxmen

03.05.2020 19:42

Ma samo ti uzivaj zeno ako ti je dobro,nisti ti nikakvu veru prodala za veceru,nego svoje telo,