Donald Tramp
Printscreen
Donald Tramp

Printscreen

 Foto: Printscreen

Izgleda  da mnogo ljudi želi čitati o psihološkoj pozadini aktuelnog američkog predsednika budući da su memoari Meri L. Tramp, njegove nećake, već u prvom danu prodani u milion primeraka, što je rekord za izdavačku kuću Simon i Sučer.

Kako je moja obitelj stvorila najopasnijeg čoveka na svetu, koja govori o životu u obitelji Trump i psihi sadašnjeg vrhovnog zapovjednika američkih oružanih snaga, prodana je u utorak u 950.000 primeraka. To uključuje i pretprodaju u svim formatima.

- Knjiga Previše i nikada dovoljno... postala je kulturološki fenomen i obavezno štivo za svakoga tko želi shvatiti jedinstvenu obiteljsku dinamiku koja je proizvela najmoćnijeg čovjeka u današnjem svijetu. To je istodobno otkrivajući psihološki portret i djelo povijesne važnosti - rekao je Džonatan Karp, glavni direktor izdavačke kuće Simon i Šučer.

Meri je psihologinja čiji je otac Trumpov najstariji brat Fred. U knjizi piše da joj je stric toksičan, čudan, da mu je varanje način života i da je omalovažavao vlastitog oca kad je obolio od Alchajmerove bolesti.

Američki predsednik i njegova porodica pokušali su sudskim putem zaustaviti objavljivanje knjige.

 Foto: Printscreen youtube

I predsednikov mlađi brat Robert Tramp neuspešno je pokušao blokirati objavu knjige, tvrdeći da Meri krši sporazum o neobjavljivanju potpisan 2001. godine nakon podele dedine imovine.