megan markl
Youtube/Printscreen

 

megan markl

Youtube/Printscreen

megan markl, Foto: Youtube/Printscreen

Naime, Megan je poslala video poruku učenicima škole koju je pohađala, “Immaculate Heart High School” u Los Anđelesu, u kom je istakla i ostale Afroamerikance koje je policija ubila u Americi u proteklih nekoliko godina. Megan je u tu školu išla od svoje 11. do 18. godine i da odatle ima brojna sećanja:

- Život Džordža Flojda je bitan, kao i Brena Tejlora i Filanda Kastilea i Tamira Rajsa - poručila je Megan.

Istakla je da je Los Anđeles grad u kom se rodila i da se zbog toga tamo preselila sa suprugom, princom Harijem (35) i njihovim zajedničkim sinom Arčijem (1). Ipak, bivšu glumicu fanovi su kritikovali zato što o Flojdovoj smrti nije govorila u Mineapolisu pre desetak dana, kada se sve i dogodilo.

Priznala je da joj je to bila greška, da je trebalo ranije da progovori o toj temi.

- Nisam bila sigurna šta mogu da vam kažem. Htela sam da kažem pravu stvar i bila sam zaista nervozna. Ali onda sam shvatila da je jedino pogrešno ako ne kažem ništa - zaključila je.

Bivša zvezda serije “Suits” rekla je učenicima kako se seća proleća 1992. godine kada su bili nemiri u gradu nakon što je pretučen Rodni King.

- Imala sam 11 ili 12 godina godina kad su krenuli užasi, takođe podstaknuti besmislenim rasizmom. Sećam se policijskog časa i da sam trčala kući i na tom putu, videla sam kako pepeo pada s neba i sve miriše na dim, a videla sam i kako dim izlazi iz zgrada - rekla je i nastavila: