Kejsi Legler
YouTube/printscreen
Kejsi Legler

YouTube/printscreen

Foto: YouTube/printscreen

Kejsi Legler, francusko-američki model, spisateljica i bivša olimpijska plivačica, čitav život ukida granice i prva je žena koja je potpisala ugovor za mušku diviziju modne agencije "Ford".

U modnoj industriji u moderno vreme se brišu polne granice – počev od Andreje Pejić, Lee T i Stava Straška – ali Kejsi je prva žena koja je srušila tabue i prešla u muški tabor.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Casey Legler (@_caseylegler) on Apr 13, 2017 at 12:18pm PDT

Četrdesettrogodišnja Leglerova je u rodnoj Francuskoj bila poznata plivačica (čak se takmičila na Olimpijskim igrama sa 18), a onda se preselila u Njujork da bi se bavila umetnošću.

U modni svet je dospela slučajno, kada je pozirala prijatelju, fotografu Kasu Berdu, kome je bio potreban muški model za editorijal za časopis "Muse". U "Fordu" su videli slike i odmah ponudili Kejsi ugovor za isključivo muške brendove, što joj je kasnije donelo slavu i bogatstvo.

Kejsi je u razgovoru za "Time" pričala o neočekivanoj karijeri i širenju definicija polova.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Casey Legler (@_caseylegler) on Sep 6, 2017 at 4:16pm PDT

- Razumem potrebu za jasnim odrednicama, mi smo društvena stvorenja i komuniciramo međusobno fizičkim jezikom. Ali stvarno bi bilo lepo kada bismo svi nosili šta hoćemo, bez da tragamo za dubljim značenjem - istakla je svojevremeno ova muževna dama, pa dodala:

- Imamo specifične načine na koje se identifikujemo kao muškarci ili žene. I to ponekad može da bude ograničavajuće. Ova planeta bi bila divno mesto kada ne bismo odmah stvarali o nekom predrasude samo zato što nosi haljinu ili pantalone - rekla je Leglerova.

Kejsi Legler

YouTube/printscreen

Foto: YouTube/printscreen

Kejsi je priznala da dosta duguje Andreji Pejić, androginom modelu sa naših prostora, koji je iz muškog prešao u ženski pol.

- Andreja je divna. Ona nam je svima bio preteča na više načina - pričala je Kejsi.

Andreja Pejić

Promo

Foto: Promo

Leglerova trenutno obavlja posao potpredsednice dizajnerske kompanije "Roman & Williams GUILD" i radi na prevenciji štete koju je pandemija COVID-19 nanela modnoj industriji.