Majkl Džekson
Shutterstock
Majkl Džekson

Shutterstock

Foto: Shutterstock

U odlomcima knjige “Bad: An Unprecedented Investigation Into the Michael Jackson Cover-Up” objavljene su Majklove svojeručne beleške iz dnevnika, prema kojima su ga preokupirala razmišljanja kako da postane večan, poput na primer Čarlija Čaplina ili Volta Diznija.

Majkl Džekson

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Uz to, čini se da je bio neprestano fokusiran na ideju da postane prvi multimilijarder glumac i reditelj, jer prema njegovom tajnom dnevniku koji je vodio, vidljivo je da je planirao da ostvaruje nedeljnu zaradu od čak 20 miliona dolara. A kako bi mu to pošlo za rukom, razmišljao je o eventualnom održavanju koncerta u Cirque du Soleilu i sklapanju ugovora s robnim markama poput Nike-a. Hteo je da snimi i rimejk filma “20.000 Leagues Under the Sea” i “The 7th Voyage of Sinbad”, a hteo je da angažuje i čoveka koji se dobro razume u trgovinu.

- Ako se ne koncentrišem na film, nema besmrtnosti - napisao je Majkl na stranicama svojih beleški koje su objavljene u spomenutoj knjizi.

Majkl Džekson

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Osim toga, mračnim tonom je pisao o svojim strahovima kako neko želi da ga ubije i da ima osećaj da neko planira da ga uništi.

- Bojim se da neko pokušava da me ubije. Zli su ljudi svuda. Žele da me unište i otmu mi izdavačku kuću. Sastav želi da me ubije zbog mog kataloga. Ne prodajem ga - napisao je.

Prema rečima autora Hauarda, knjiga je napisana tako da daje intiman uvid u um superzvezde kao ovisnika o drogama, dok se spremao da poslednji put ponovo pokrene karijeru i otplati dugove, koji su se gomilali iz dana u dan.

Pročitajte i:

Majkl je umro 2009. godine u 51. godini dok se pripremao za svoju turneju “This Is It”, od posledica predoziranja propofolom i benzodiazepinom, koje mu je dao njegov lični lekar Konard Marej.

Pre, ali i nakon smrti, bio je optužen za zlostavljanje dece, a poslednje optužbe izašle su u bizarnoj dokumentarnoj seriji “Leave Neverland” autora Vejdea Robsona i Džejmsa Sejfčaka.