Mensur Aljanpašić
Foto: Alo.rs
Mensur Aljanpašić

Foto: Alo.rs

 Foto: Alo.rs

Model i kik-bokser iz Bara u Crnoj Gori Mensur Ajdarpašić, koji je pre nekoliko nedelja ušao u najpopularniji rijaliti u regionu "Zadrugu 3", krije od cimera da je njegov rođeni brat Ardijan Ajdarpašić (21) označen kao član ozloglašenog barskog kriminalog klana, i da je u zatvoru od prošle godine.

Brat učesnika Zadruge optužen je za pokušaj ubistva Vasilija Boškovića, takođe Baranina, a na teret mu se stavlja i više krvičnih dela. Ajdarpašić se tereti da je 5. maja u barskom naselju Čeluga u kladionici sa umišljajem pokušao da ubije Boškovića.

Mensur

printscreen

Mensur , Foto: printscreen

"U trenutku dok je Bošković sedeo i igrao na aparatu za igre na sreću Ajdarpašić je iz pištolja nepoznate marke, koji je neovlašćeno držao na javnom mestu, ispalio u njegovom pravcu više metaka, od kojih je jedan Boškovića pogodio u levu natkolenicu, nanevši mu tešku telesnu povredu", piše u optužnici.

U novembru prošle godine Ardijan Ajdarpašić je podneo zahtev za sporazumno priznaje krivice i taj proces je i dalje utoku. Inače, prema pisanju crnogorskih medija, brat zadrugara je označen kao bezbednosno interesantna osoba koja sarađuju sa dva različita klana, a prema nezvaničnim informacijama, on je pripadnik grupe opasnog Alana Kožara.

Mensur Aljanpašić

Foto: Alo.rs

Foto: Alo.rs

"Ajdarpašić, prema policijskim evidencijama, blizak je Alanu Kožaru, vođi „barskog klana“, za kojim je raspisana crvena Interpolova poternica zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Slobodana Šaranovića", prenele su crnogorske dnevne novine, ali i srpski mediji, posle poslednjeg hapšenja Mensurovog brata.

U avgustu prošle godine Ardijan Ajdarpašić je uhapšen u Podgorici sa Mustafom Edmondom, koji je takođe odranije poznat policiji. Hapšenje je usledilo nakon pretresa kuće Zorana Perovića, koji važi za bezbednosno interesantnu osobu jer su, prema saopštenju Uprave policije, kod njih pronađeni pištolj broving sa okvirom i sedam metaka, oko osam grama marihuane, devet mobilnih telefona, dva risivera za video-nadzor i drugi predmeti koji su predmet veštačenja. Sa pomenutim muškarcima tada su privedena još četiri lica, ali su posle kriminalističke obrade svi pušteni kući, osim Ajdarpašića i Edmonda, koji su sprovedeni u zatvor u Spužu kao ranije potraživana lica zbog nasilničkog ponašanja.