Da li isperete testeninu nakon kuvanja? To je zaista loša navika, a evo i zbog čega
Foto: Youtube/Printscreen

Testenine ne treba prati iz jednog jednostavnog razloga ... Opšte je poznato da se u pripremi testenina može učiniti mnogo grešaka. Verujemo da je iskorenjena loša navika stavljanja ulja, kako bi se sprečilo lepljenje testenina.

Međutim, još uvek ima onih koji nerado slanu vodu, kao i onih koji skuvaju 500 g testenina u litru vode. Drugi problem je bacanje vode za kuhanje, koja je čisto zlato kada su u pitanju kremasti umaci. Sve ovo značajno utiče na ukus i izgled hrane.


Međutim, postoji još jedna nezgodna navika, a to je ispiranje testenine hladnom vodom nakon kuvanja. Ovo je korak koji zaista želite da preskočite, posebno ako ga planirate umočiti u ljuti sos.

Ako ga operete, uklonićete dobar sloj skroba sa površine, a umaci će se čvrsto zalepiti za izabranu vrstu testenina. Najbolje ga je umešati u pripremljeni sos odmah nakon što ga izvadite iz vode za kuhanje.

Jasno je da postoji nekoliko izuzetaka. Što se tiče obožavanih salata od testenina, ispiranje nije loša ideja. Hladna voda će trenutno zaustaviti proces kuvanja, a testenine će ostati al dente.

Osim toga, izbeći ćete lepljenje sastojaka i jelo će biti prijatnije za oko i pogodnije za konzumiranje. Drugi izuzetak je prženje; bez obzira koju testeninu koristite, dobro ju je isprati kako ne bi postala neupadljiva lepljiva masa.

Dakle, ako planirate da napravite kremastu testeninu za ručak, skuvajte je u dobro posoljenoj vodi i prenesite direktno u sos. Svi međukoraci su suvišni!
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading