Zdrav doručak: Domaća pašteta od sočiva
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  •  300 gr. sočiva
  •  1 glavica crnog luka
  •  1 dcl. ulja (još bolje ako je maslinovo)
  •  1 kašikica suvog začina
  •  malo bibera
  •  malo soli
  •  voda

Sočivo oprati i preliti sa vodom pa ostaviti da prenoći. Ako ga niste ostavili da prenoći malo će se duže kuvati ali ništa drugo ne menja. Dobro ga operite i stavite u šerpu u kojoj će se kuvati.

Naliti oko 1 litar vode i kuvati dok sva voda ne ispari. Sočivo treba da kuvate sve dok se ono ne počne raspadati. 
Luk sitno iseckati i propržiti na ulju, dodati začin i zatim ga dodati kuvanom sočivu.

Sve izmiksati sa štapnim mikserom, u blenderu ili seckalici.
Ostaviti da se ohladi, sipati u teglu ili činiju sa poklopcem i držati i do sedam dana u frižideru.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading