Tope se u ustima: Čokoladne palačinke (RECEPT)
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  •  3 jaja
  •  200 ml. mleka
  •  250 ml. kisele vode
  •  30 gr. kakao praha
  •  300 gr. brašna
  •  3 kašike ulja (još malo za pečenje palačinki)
  •  1 kesica vanilin šećera
  •  2 prstohvata soli
  • 1 kašičica šećera
  •  korica limuna ili pomorandže (može i jedno i drugo)


Za fil:
  • 2 kesice šlaga umutite po uputstvu sa kesice.
  • Dodajte oko 5 kašika kisele pavlake. 

Potrebno još:

  • 200 gr. malina,
  • 2 banane,
  • 2 reda čokolade..

Možete filovati kremom ili marmeladom.

Umutite jaja sa vanilin šećerom i šećerom. Dodajte kakao, mleko, brašno, kiselu vodu, ulje, so, naribanu koricu limuna ili pomorandže. Dobro izmešajte da ne bude grudvica. Tiganj zagrejte i namažite uljem pa kutlačom vadite po malo mase. Pecite palačinke s obe strane. Filujte po želji.

Od ove mase dobije se oko 20 komada, zavisi od veličine tiganja i kolike su debljine palačinke.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading