RECEPT ZA SAVRŠEN BURITO Spada u brzu hranu,a sastoji se samo od zdravih namirnica
Foto: Shutterstock

Tortilja se ponekad lagano peče na roštilju ili ringli u tiganju za palačinke, a ponekad se i kuva na pari kako bi omekšala i bila savitljivija za uvijanje nakon što stavimo sve sastojke u nju.

Burito ne samo da će osvojiti srca vaših ukućana, nego je takođe i praktičan ručak, jer ga možete poneti sa sobom na posao i pojesti kasnije u vreme pauze za ručak. 

Burito, iako spada u brzu hranu, je veoma zdrav jer sadrži gotovo uvek salatu i hranljive sastojke, u zavisnosti da li se odlučite za vegeterijanski burito ili burito sa mesom. 

Sastojci:

4 tortilje
2 šake listova bebi spanaća, iseckanih
1 avokado, tanko narezan 
crni pasulj
kašika ulja
češanj belog luka, zgnječen
400 g seckanog paradajza
400 g crnog pasulja, oceđenog
1 veza peršuna, seckanog
Limeta 
crveni luk
250 g pirinča od celog zrna, kuvanog i oceđenog
1 limun, sok
½ crvenog luka, vrlo sitno iseckanog
semenke (prepečeni susam, 

Pripema: 

KORAK 1

Skuvajte pasulj ili kupite onaj u konzervi, zagrejte ulje u tiganju i propržite beli luk na minut.Ubacite paradajz, promešajte i stavite da provri.Začinite solju. Dinstajte dok se ne zgusne, dodajte pasulj i kratko prokuvajte pa umešajte peršun.

KORAK 2

Skuvajte pirinač, umešajte sok od limete, crveni luk i semenke i dobro začinite.

KORAK 3

Položite tortilje i pospite ih sa malo spanaća, dodajte kriške avokada i malo pirinča, a zatim prelijte mešavinom pasulja.Zarolajte donji deo prema gore, a zatim savijte strane da biste sprečili da fil ispada dok kotrljate.Čvrsto umotajte u foliju, ako želite, i prepolovite.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading